O nouă activitate cu caracter umanitar, în preajma Sărbătorilor de Paște

Marți, 18 Aprilie 2023Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

O noua activitate cu caracter umanitar  in preajma Sarbatorilor de Paste | imaginea 1 Pompierii militari călărășeni au păstrat tradiția şi, aşa cum i-au obişnuit pe oameni, sunt întotdeauna aproape de ei, la bine, dar mai ales, la greu, sprijinind după puterile lor gesturi prin care să aducă mici bucurii semenilor.

În prag de mare sărbătoare creştină, o nouă campanie cu caracter umanitar a pompierilor militari călărășeni și-a atins scopul, aducând un pic de bucurie unor persoane vârstnice şi unor copii nevoiași, iar militarilor, satisfacția unui gest frumos, împlinit, care încarcă sufletul de energie.

Întreaga activitate a fost desfășurată cu toată dragostea și a încălzit sufletele unor oameni cu posibilităţi materiale mai puţine.

Salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au dăruit, şi de această dată, pachete cu bunuri alimentare (alimente de bază, cozonaci, dulciuri, fructe şi legume) mai multor familii nevoiașe și persoane vârstnice de pe raza județului Călăraşi.

Au mers, joi, 13 aprilie a.c., în 23 de locuri diferite şi în spatele fiecărei persoane cu care au intrat în contact stătea o poveste, cele mai multe dintre ele triste. Unele dintre poveşti au avut în descrierea lor chiar pe pompierii militari care au fost solicitaţi să intervină în situaţii de urgenţă.

Două dintre acestea chiar în satul Radu Negru, la o doamnă care rămăsese blocată în nămeţii de zăpadă pe un viscol năprasnic în urmă cu mai mulţi ani, unde pompierii au muncit serios să facă nişte căi de acces, dar şi la un domn mai în vârstă, caruia printr-o împrejurare nefericită i-a luat foc întreaga locuinţă.

Le-au deschis poarta, apoi uşa şi au ajuns în casele lor și au văzut din nou acele trăiri ce se puteau citi în ochii unor oameni aflați în nevoie. S-au bucurat nespus să vadă că au reuşit pentru puţin timp să le însenineze chipurile şi să le dea speranţă că sărbătorile pot fi frumoase în orice condiţii.

Acel „Mulţumesc!” rostit cu tot sufletul de către toţi cei care i-au lăsat să le treacă pragul şi să le ofere câte puţin, acum, înaintea Marii Sărbători a Învierii Domnului, le-a împlinit întreaga zi și le-a dat satisfacția unui gest frumos, nobil, omenesc! Paşte fericit tuturor!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.