Sergenții majori Cornovac - o echipă bună și acasă și la serviciu

Vineri, 14 Aprilie 2023Vrancea
Sursa Foto: Facebook ISU Vrancea

Sergentii majori Cornovac   o echipa buna si acasa si la serviciu | imaginea 1 Florin și Marius Cornovac au același sânge, slujesc aceeași Armă, cred în aceeași misiune: salvarea vieții și înlăturarea pericolelor.

Mai mult decât atât, au trăit aceleași emoții atunci când au dat examenul de admitere la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ”Pavel Zăgănescu” Boldești, unde au fost colegi de clasă, cât și la depunerea jurământului, în 2019, când au fost repartizați la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Anghel Saligny” al județului Vrancea.

Chiar dacă este o diferență de 5 ani între ei, au fost mereu de nedespărțit. Florin este fratele cel mare, dar primul care a decis să se facă pompier a fost Marius. Cu toate că abia ce terminase o școală postliceală cu specializarea în kinetoterapie, Florin a privit alegerea fratelui ca pe o provocare. Așa s-au ambiționat amândoi și au reușit să poarte cu mândrie haina salvatorilor profesioniști.

Florin, îmbrăcat în albastru, este servant și acționează la stingerea incendiilor, Marius, îmbrăcat în roșu, este membru al echipajului SMURD și acționează la urgențele medicale. Fac echipă bună și acasă, și la serviciu, unde lucrează în aceeași tură la Detașamentul de Pompieri Focșani, pentru că așa cum zic, și așa cum sunt obișnuiți: ”la bine, la greu, împreună mereu”.

De Ziua Internațională a Fraților și Surorilor li se urează, atât lor, cât și tuturor celor care au frați sau surori și prețuiesc această legătură de sânge, un sincer și călduros: ”𝐋𝐚 𝐦𝐮𝐥𝐭̦𝐢 𝐚𝐧𝐢!”


Dacă nu știați…Ziua de 10 aprilie este marcată de o sărbătoare de familie. În această zi, în multe țări din lume este sărbătorită 𝒁𝒊𝒖𝒂 𝑰𝒏𝒕𝒆𝒓𝒏𝒂𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂𝒍𝒂̆ 𝒂 𝑭𝒓𝒂𝒕̦𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒔̦𝒊 𝑺𝒖𝒓𝒐𝒓𝒊𝒍𝒐𝒓, menită să consolideze relațiile cu cei apropiați, așa cum sunt frații și surorile.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.