Ziua unui pompier nu este niciodată la fel!

Duminică, 30 Aprilie 2023Tulcea
Sursa Foto: Facebook ISU Tulcea

Ziua unui pompier nu este niciodata la fel | imaginea 1 Marți, 25 aprilie a.c., curtea pompierilor s-a umplut de bucuria și de energia elevilor din clasa a VII-a A, ai Școlii Gimnaziale ”Elena Doamna” din Tulcea.

Cum pentru pompieri pregătirea școlarilor în domeniul situațiilor de urgență este o activitate aflată în prim-plan, au fost bucuroși să le prezinte vizitatorilor, modul în care trebuie să acționeze în cazul în care se confruntă cu echimoze, entorse, luxații sau alte tipuri de urgențe medicale, până la prezentarea la o unitate spitalicească.

Și, cum cel mai ușor poți învăța din exemple, au fost organizate ateliere de lucru, iar fiecare dintre elevi și-a luat rolul în serios și a devenit salvator pentru câteva minute. De asemenea, în cadrul acestei activități, tinerii au învățat cum să manevreze furtunul de refulare a apei și cum să direcționeze jetul de apă.

Bineînțeles că ziua nu se putea încheia fără o plimbare cu autospecialele de intervenție. Gazdele speră ca această experiență să fie una memorabilă pentru elevi și îi așteaptă, cu drag, pe toți cei care vor să cunoască mai îndeaproape ce presupune meseria de pompier.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.