În vizită la Detașamentul de Pompieri Giurgiu

Luni, 01 Mai 2023Giurgiu
Sursa Foto: Facebook ISU Giurgiu

In vizita la Detasamentul de Pompieri Giurgiu | imaginea 1 Elevi ai Școlii Gimnaziale “Academician Marin Voiculescu” au vizitat, joi dimineață, 27 aprilie a.c., Detașamentul de Pompieri Giurgiu. Activitatea a fost organizată în cadrul Programului “Săptămâna Verde”, la solicitarea instituției de învățământ, elevii fiind de la clasa I.

“Nu ne jucăm cu focul”, “nu umblăm la prize sau întrerupătoare”, “traversăm strada pe la trecerea de pietoni, după ce ne-am asigurat” și “cerem ajutorul unui adult atunci când ne aflăm într-o situație de urgență” - acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care copiii și le-au reamintit, alături de pompieri. La rândul lor, elevii i-au răsplătit cu desene pe care le-au făcut special pentru această zi.

Însoțiți de un cadru didactic, aceștia au vizitat toate atelierele amenajate, fiind dornici să afle cât mai multe informații despre activitatea pompierilor. Astfel, ei au avut ocazia să vadă îndeaproape autospecialele folosite de pompieri în misiunile operative și au aflat informații utile cu privire la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență.

În timp ce unii dintre aceștia erau dornici să afle cât mai multe informații despre activitatea paramedicilor și despre ambulanța SMURD, alții învățau cum să țină furtunul pentru a stinge focul într-un timp foarte scurt și probau echipamentele de protecție. Autospeciala pentru intervenție și salvare de la înălțime a fost unul dintre punctele de atracție, copiii demonstrând că nu au frică de înălțime.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.