Început de săptămână în forță pentru pompierii tulceni

Duminică, 21 Mai 2023Tulcea
Sursa Foto: Facebook ISU Tulcea

Inceput de saptamana in forta pentru pompierii tulceni | imaginea 1 Printre activitățile zilnice ale pompierilor, pregătire fizică și practică, întreținerea autospecialelor de intervenție pentru a fi gata în orice moment de a pleca în misiune, salvatorii tulceni au primit în vizită, speră ei viitorii pompieri, prichindeii grupei mijlocii de la Grădinița Nr. 17 cu Program Prelungit din municipiu și elevii clasei a VI-a de la Colegiul Dobrogean Spiru Haret.

Cu toții au învățat ce fac pompierii, de ce unii sunt scafandri și alții sunt alpiniști, cum lucrează în echipă și cât este de importantă pregătirea. Au putut încerca un echipament de protecție, au văzut cum respiră un scafandru sub apă și cum sting un incendiu. Au avut ocazia chiar să stingă un foc imaginar din curtea unității, iar atracția principală nu a lipsit.

Cu toții au „testat” autoscara și au simțit pe pielea lor cât este de simplu să urci la înălțime alături de un pompier alpinist cu experiență. Pe gazdele primitoare le așteaptă o săptămână plină de vizite și zâmbete. Cel puțin 300. 300 de copii care vor să simtă pe pielea lor ce înseamnă sa fi pompier militar!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.