Pompierii argeșeni au început săptămâna…în rândul copiilor

Sâmbătă, 27 Mai 2023Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Pompierii argeseni au inceput saptamana   in randul copiilor | imaginea 1 Săptămâna aceasta a debutat cu o serie de activități în centrul cărora s-au aflat copiii.

În prima parte a zilei, pompierii de la Detașamentul Pitești au primit cu drag vizita a 20 de micuți însoțiți de cadrele didactice, dar și de părinți. Vizibil plini de emoţie, copiii au îmbrăcat haina de salvator, le-au fost prezentate autospecialele de intervenţie, dar și accesoriile din dotarea acestora.

Totodată, personal al Serviciului de Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, alături de voluntari din programul „Salvator din pasiune”, au vizitat o unitate de învățământ din municipiul Pitești.

Aici, micuții i-au întâmpinat cu multe cunoștințe despre profesia de salvator și despre ce trebuie să faci și la ce număr de telefon trebuie să apelezi după ajutor, în cazul unei situații de urgență.

Curioși din fire, fetele și băieții deopotrivă, nu au ezitat să adreseze o mulțime de întrebări: “Ce să fac dacă este incendiu?/Dacă văd că o persoană are nevoie de ajutor, cum pot să procedez?”. Toate aceste aspecte le-au fost explicate pe înțelesul lor de pompieri. Tot cu acest prilej, copiilor le-au fost prezentate și noțiunile de prim-ajutor de bază.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.