Ziua Mondială a Donatorului de Sânge

Vineri, 16 Iunie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Ziua Mondiala a Donatorului de Sange | imaginea 1 „Este impresionant când realizezi că poți salva vieți într-un timp atât de scurt, prin doar câțiva stropi de sânge.”

“Tocmai acest lucru m-a motivat să devin donator. Nimic nu se compară cu sentimentul de satisfacție și împlinire pe care îl am atunci când părăsesc centrul de donare, știind că am putut aduce un zâmbet și speranță în viața cuiva. De când am devenit parte a familiei pompierilor salvatori, am știut că într-o zi voi avea ocazia să fiu de ajutor cuiva.

In jurul nostru, tragediile se petrec în fiecare zi, iar acestea ar trebui să ne motiveze pe fiecare dintre noi să ne implicăm în campaniile de donare de sânge. A fi empatic nu înseamnă doar să simțim compasiune pentru cei aflați în nevoie, ci să acționăm în consecință. Să fim acei oameni care să sară în ajutor, fără să ni se ceară acest lucru.”

Cuvintele sunt ale Dianei, care s-a alăturat pompierilor salvatori la doar 19 ani, din dorința de a face bine și de a da o șansă la viață celor aflați în situații limită. O altă mare dorință a fost aceea de a ajunge alpinist de intervenție, iar începând cu această lună, eforturile ei au dat rezultate. Diana este singura femeie alpinist din țară.

Felicitări pentru curajul și modul în care a înțeles că ajutorul spontan și necondiționat poate face diferența crucială între viață și moarte! Miercuri, 14 iunie a.c., cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, sărbătorim spiritul generos al celor care aleg să ofere o șansă la viață prin donarea de sânge. Felicitări tuturor donatorilor de sânge din întreaga lume!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.