„Ce fac pompierii când nu aleargă prin oraș cu autospecialele?”

Marți, 11 Iulie 2023Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Ce fac pompierii cand nu alearga prin oras cu autospecialele | imaginea 1 Întrebarea zilei: „Ce fac pompierii când nu aleargă prin oraș cu autospecialele acelea roșii, strălucitoare?” Să aruncăm o privire la ceea ce presupune ziua unui pompier, în afară de apelurile pe numărul unic de urgență 112 și intervențiile specifice.

  1. Antrenament fizic riguros pentru a rămâne în formă maximă. Muncesc din greu pentru a-și menține puterea și rezistența la un nivel înalt. Vă recomandă să faceți la fel, pentru a avea o sănătate cât mai bună!
  2. Verificări și întrețineri amănunțite ale echipamentelor. Acele mașini de pompieri strălucitoare nu rămân în mod magic în stare bună! Inspectează, curăță cu meticulozitate și se asigură că totul este în stare bună de funcționare.
  3. “Omul cât trăiește învață” și ei fac la fel! Stingerea incendiilor este un domeniu dinamic, așa că își actualizează constant cunoștințele și abilitățile prin sesiuni de instruire, ateliere și simulări. Nu știu niciodată când vor avea o nouă provocare!
  4. Sensibilizarea și educația comunității. Desfășoară frecvent activități de informare preventivă pentru a-i învăța pe oameni cum să fie în siguranță în diferite situații de urgență: incendii, inundații, fenomene meteorologice periculoase, explozii etc.
  5. Colaborarea cu alte echipe de intervenție în caz de urgență. Lucrează îndeaproape cu echipaje medicale SAJ, polițiști, jandarmi și voluntari, perfecționându-și abilitățile de lucru în echipă și coordonând eforturile pentru siguranța tuturor celor implicați.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.