Pompier vâlcean aleargă pentru copiii cu nevoi speciale

Duminică, 10 Septembrie 2023Valcea
Sursa Foto: Facebook ISU Valcea

Pompier valcean alearga pentru copiii cu nevoi speciale | imaginea 1 În perioada 09 - 10 septembrie a.c., domnul plutonier adjutant Proteasa Vasile va participa la ultramaratonul Autism 24h. Evenimentul este organizat de Asociația „Centrul de Autism Marea Neagră”, organizație non-profit, care promovează cauza persoanelor cu nevoi speciale.

Pompierul militar va participa pentru a IV-a oară consecutiv, la această competiție de alergare care va avea loc în stațiunea Mamaia din județul Constanța și are ca scop principal strângerea de fonduri pentru copiii cu AUTISM.

Pe parcursul solicitantei probe de alergare, salvatorul vâlcean își va pune în valoare atât calitățile fizice, munca asiduă pe care a depus-o în pregătire, cât și experiența, pentru a face față dificultăților cauzate de condițiile grele în care se desfășoară competiția, foarte importante fiind parcurgerea unui număr cât mai mare de km (care se va cuantifica într-o sumă de bani ce va ajunge la copiii cu autism), precum și depășirea limitelor personale.

Pare un om obișnuit, dar are puteri supranaturale, la ultramaratonul de anul trecut reușind să alerge, în condiții foarte dificile, 106 km. În ultimii ani, colegii săi au tot asistat la reușitele lui Proteasa Vali, alergător de cursă lungă.

Atunci când vezi că un om reușește o mare performanță, este imposibil să nu te gândești cum face față și ce-l face diferit față de toți ceilalți… Acestea sunt întrebări pe care și ei le-au avut în gând după fiecare cursă la care Vali a participat.

La întrebarea „De ce faci asta?”, colegul lor le-a mărturisit: „Simt nevoia să ajut și îmi face plăcere să o fac, iar pentru copiii cu nevoi speciale niciun efort nu este prea mare. Trebuie să vă mărturisesc că particip și pentru plăcerea de a alerga. Când alerg pentru o cauză nobilă, cum este evenimentul Autism 24h, satisfacția este imensă.”

Colegii pompieri, împreună cu toți vâlcenii, îi urează „Mult Succes!”. Persoanele care doresc să susţină proiectul pentru care pompierul vâlcean aleargă pot face donaţii pe pagina lui Proteasa Vali, accesând următorul link: https://www.autism24h.ro/alergator/proteasa-vali-3578

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.