Bica, colega de nădejde a pompierilor sălăjeni

Vineri, 06 Octombrie 2023Salaj
Sursa Foto: Facebook ISU Salaj

Bica  colega de nadejde a pompierilor salajeni | imaginea 1 În fiecare an, pe 4 octombrie, se sărbătorește Ziua Mondială a Animalelor, prilej cu care vă facem cunoștință cu Bica, câinele specializat în căutarea victimelor de sub dărâmături, în cazul producerii unui cutremur.

Bica este o femelă din rasa ciobănesc german lupiu, în vârstă de 5 ani. Ea face parte din echipajul canin de căutare-salvare în mediul urban al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Porolissum” al județului Sălaj, iar alături de plutonier adjutant-șef Gârboan Cristian, sub a cărui coordonare se află de când avea doar 4 luni, fac o super echipă.

Aceasta a fost antrenată de specialiști în cadrul Centrului Chinologic din municipiul Sibiu, ea fiind atestată cu cel mai înalt nivel de performanță. Este un câine devotat, care zilnic are un program strict și care periodic participă la activități de pregătire.

Bica e un câine special și o profesionistă desăvârșită, căreia, la nevoie, i se pot încredința misiuni dificile și pe care pompierii contează că va fi prima care va sări în ajutor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.