Tatăl meu e pompier!

Marți, 31 Octombrie 2023Neamt
Sursa Foto: Facebook ISU Neamt

Tatal meu e pompier | imaginea 1 Proiectul școlar “Meseriile părinților noștri!”, inițiat la nivelul Școlii Gimnaziale Nr. 3 din Piatra-Neamț, a adus în atenția copiilor și meseria de pompier.

David, elev în clasa a VII-a, a prezentat cu mândrie meseria tatălui său, Dragoș, care este pompier în cadrul Detașamentului Piatra-Neamț.

Activitatea a fost desfășurată la sediul unității de învățământ prin prezentarea meseriei de pompier, dar și a comportamentului adecvat ce trebuie adoptat în cazul producerii unei situații de urgență.

Și pentru că această meserie are ca scop salvarea vieţii, pompierii au prezentat și câteva reguli simple de acordare a primului ajutor ca: poziția laterală de siguranță și metoda scoaterii unui bol alimentar.

Pentru că Dragoș este conducător autospeciale (și paramedic), el a prezentat cu mândrie mașina de pompieri care este pregătită mereu să intervină pentru gestionarea situațiilor de urgență ce pot pune viața în pericol.

Astfel de activități au ca scop conștientizarea riscurilor, dar și formarea deprinderilor pentru a putea acționa corespunzător în cazul producerii unor evenimente ce pot pune viața în pericol.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.