Misiunea numită „Bucurie de Crăciun”

Marți, 26 Decembrie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Misiunea numita  Bucurie de Craciun | imaginea 1 Salvatorii Secției Brad și-au început, joi, 21 decembrie a.c., misiunea numită „Bucurie de Crăciun”. Pentru că Moșul a văzut în inimile pompierilor multă compasiune și dragoste față de semeni, i-a chemat zilele trecute la „raport” și le-a spus astfel:

„Într-o căsuță din Ruda Brad, nu departe de ulița principală, șapte copii cuminți și doi părinți harnici așteaptă, la fel ca voi toți, Crăciunul. Viața nu e tocmai ușoară pentru ei, nu au casa împodobită cu ornamente luxoase și nici nu știu ce înseamnă forfota cumpărăturilor din pragul sărbătorilor.

Însă, de câte ori am trecut pe la ferestrele lor, i-am văzut pe cei mici jucându-se împreună, pe frații lor mai mari facându-și temele într-un colț al camerei, iar pe mama, dereticând prin casă. Pe tată, nu prea l-am găsit, căci lucrează până târziu, ca să-și poată întreține familia.

Și după cum vedeți, eu mai am tare multe scrisori de citit și cadouri de organizat și de aceea v-am chemat pe voi, să-mi dați o mână de ajutor și să le duceți din partea mea hăinuțe, dulciuri, jucării pentru cei mici și cărți celor mai mari.” Ordinul lui Moș Crăciun a fost executat întocmai!

Colegii pompieri au încărcat de grabă darurile în autospeciale și au ajuns la destinație tocmai când copiii se întorceau de la școală. Au urmat apoi întâlnirea, bucuria, mulțumirile, îmbrățișările și sentimentul că nu există sărbătoare mai frumoasă decât Nașterea Domnului. Cu zâmbetul pe buze, salvatorii s-au întors la Moș Crăciun, care-i aștepta cu o nouă misiune.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.