Respect, Denis!

Marți, 26 Decembrie 2023Arges
Sursa Foto: Facebook ISU Arges

Respect  Denis | imaginea 1 Astăzi o să vă povestim despre Denis…un băiat de 20 de ani, care a muncit din greu pentru a ajunge unde se află acum, care a avut și are grijă de fratele său mai mic, dar și de mama sa bolnavă.

El este un om simplu, care a crescut într-o familie defavorizată. Vacanțele le-a petrecut în gospodăria bunicilor, iar în timpul anilor școlari a îmbinat învățătura cu munca. Spunem acest lucru pentru că la vârsta fragedă de opt ani, tatăl său a murit într-un incendiu de locuință, iar de atunci, Denis își ajută familia cum poate.

Din clasa a X-a, Denis a început să muncească pentru a-și sprijini familia, însă, viața i-a dat o altă lovitură puternică. Mama sa a suferit o operație la coloană și nu a mai putut să lucreze. După acest moment a trebuit să tragă mai tare…a muncit mai mult pentru a reuși.

Fiind o persoană care a dat piept cu o realitate cruntă la o vârstă fragedă, în mintea lui s-a dezvoltat dorința de a-și ajuta semenii. Întâmplarea a făcut ca, în urma cu doi ani, să-l cunoască pe comandantul Detașamentului de Pompieri Mioveni, care i-a povestit despre meseria de salvator.

Cu toate că, în momentul acela era deja înscris la Facultatea de Calculatoare, a decis să urmeze Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, pe care a promovat-o anul acesta.

La finalizarea cursurilor, a urmat stagiul de practică la Detașamentul de Pompieri Mioveni, până în luna noiembrie, când a fost repartizat la ISU Ialomița. Fiind o persoană sociabilă, Denis a legat rapid prietenii cu salvatorii mioveni, ajungând să le povestească despre viața sa.

Acum, în prag de sărbători, colegii de la Detașamentul Mioveni au decis să-i ajute, pe el și pe familia sa. Aceștia au dus în dar toate cele necesare pentru pregătirea mesei de Crăciun, frumos depozitate într-un frigider nou, iar pentru frățiorul mai mic, au adus dulciuri și jucării. Astfel, prin gestul lor un pic din bucuria Crăciunului se simte și în casa lui Denis.

“Pot să spun că am avut o copilărie foarte grea… când prietenii mei mergeau să se joace, eu mergeam să muncesc pentru a-mi ajuta familia. Am un frățior de șase ani, care nu vreau să treacă prin ce am trecut eu, de aceea fac tot posibilul să îi ajut, fiind singurul lor sprijin. Le mulțumesc din suflet colegilor pentru gestul pe care l-au făcut. Le urez tuturor sărbători binecuvântate și un an nou cu realizări.”

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.