Pompierii mehedințeni, alături de credincioși

Luni, 08 Ianuarie 2024Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Pompierii mehedinteni  alaturi de credinciosi | imaginea 1 Peste 20 de pompieri mehedințeni au fost prezenți, sâmbătă, 6 ianuarie a.c., la manifestările religioase prilejuite de 𝐒𝐚̆𝐫𝐛𝐚̆𝐭𝐨𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐁𝐨𝐭𝐞𝐳𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐃𝐨𝐦𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢, care au avut loc în localitățile Drobeta Turnu Severin, Șimian și Gruia, unde au fost organizate slujbe religioase de sfințire a apei fluviului Dunărea.

Pentru a răspunde prompt în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, au fost mobilizate echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin și Stației de Pompieri Vânju Mare, cu două ambulanțe SMURD, două ambarcațiuni și cinci autospeciale de intervenție.

Un moment important în cadrul manifestărilor religioase a fost recuperarea Sfintei Cruci din fluviul Dunărea de către credincioşi, iar pompierii salvatori s-au asigurat că această tradiție s-a desfășurat în condiții de siguranță.

La activități au participat și paramedici SMURD, pregătiți să acorde primul ajutor calificat şi asistenţă medicală de urgenţă persoanelor. Din fericire, ceremoniile religioase dedicate acestei sărbători s-au desfășurat fără a fi înregistrate evenimente negative.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.