Bilanțul activității din anul 2023

Vineri, 02 Februarie 2024Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Bilantul activitatii din anul 2023 | imaginea 1 La eveniment a fost prezent din partea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, domnul locțiitor șef Centru Operațional Național, Locotenent colonel Adrian Mirel RISTEA.

În anul 2023, pompierii hunedoreni au participat la 23.348 acțiuni sau la diferite situaţii de urgenţă, ceea ce înseamnă o medie de 64 acțiuni/zi. 𝕃𝕦â𝕟𝕕 î𝕟 𝕔𝕠𝕟𝕤𝕚𝕕𝕖𝕣𝕒𝕣𝕖 𝕟𝕦𝕞ă𝕣𝕦𝕝 𝕥𝕠𝕥𝕒𝕝 𝕕𝕖 𝕚𝕟𝕥𝕖𝕣𝕧𝕖𝕟ț𝕚𝕚, 𝕀𝕊𝕌 ℍ𝕦𝕟𝕖𝕕𝕠𝕒𝕣𝕒 𝕤𝕖 𝕤𝕚𝕥𝕦𝕖𝕒𝕫ă 𝕡𝕖 𝕡𝕠𝕫𝕚ț𝕚𝕒 𝕒 𝟜-𝕒, 𝕝𝕒 𝕟𝕚𝕧𝕖𝕝 𝕟𝕒ț𝕚𝕠𝕟𝕒𝕝, 𝕕𝕚𝕟𝕥𝕣𝕖 𝕚𝕟𝕤𝕡𝕖𝕔𝕥𝕠𝕣𝕒𝕥𝕖𝕝𝕖 𝕛𝕦𝕕𝕖ț𝕖𝕟𝕖 𝕡𝕖𝕟𝕥𝕣𝕦 𝕤𝕚𝕥𝕦𝕒ț𝕚𝕚 𝕕𝕖 𝕦𝕣𝕘𝕖𝕟ță.

Repartiţia principalelor intervenţii, în funcţie de tipul acestora, se prezintă astfel:

📌 16.507 intervenţii de prim ajutor calificat şi descarcerare (media zilnică fiind de 46 cazuri); 📌 375 intervenţii la incendii; 📌 265 incendii de vegetaţie uscată;

📌 1.293 intervenţii în alte situaţii de urgenţă; 📌 58 acţiuni pentru protecţia mediului; 📌 760 alte intervenții; 📌 1.753 acţiuni de asistenţă persoane.

Unul dintre cei mai importanţi indicatori pentru activitatea operaţională, desfăşurată anul trecut și asumat la începutul fiecărui an de către comanda unităţii, este 𝘁𝗶𝗺𝗽𝘂𝗹 𝗺𝗲𝗱𝗶𝘂 𝗱𝗲 𝗿ă𝘀𝗽𝘂𝗻𝘀 𝗹𝗮 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝘃𝗲𝗻ţ𝗶𝗲.

În anul 2023, acesta se prezintă astfel:

🚒 Pentru echipajele de intervenție, timpul mediu de răspuns a fost de 12 minute și 50 de secunde. 🚑 Timpul mediu de răspuns pentru echipajele S.M.U.R.D. a fost de 7 minute, 45 secunde.

⏱️ Timpii de răspuns înregistraţi la nivelul judeţului Hunedoara sunt situaţi sub media timpilor de răspuns înregistrată la nivel naţional, care a fost 13 minute pentru echipajele de intervenție și 12 minute pentru echipajele S.M.U.R.D.

🧯 Personalul Inspecţiei de Prevenire a desfășurat 525 de controale, cu 8% mai multe decât în anul 2022.

Creșterea s-a datorat faptului că au fost executate controale inopinate, peste timpul normal de lucru, la unități de îngrijire, stații de carburant, cluburi, baruri, unități de alimentație pubică sau unități de turism, cât și datorită creșterii numărului de audituri de supraghevere.

📢 Pe parcursul anului trecut s-au desfășurat acţiuni de informare preventivă în zone cu aflux mare de persoane, la instituţii, operatori economici, unităţi de învăţământ, staţiuni turistice, centre comerciale sau pieţe.

👥 La aceste acţiuni au participat adulţi, preşcolari, elevi, studenţi, fiind diseminate 17.330 de materiale cu caracter informativ (afişe, pliante, broşuri, flyere sau foi volante).

ℹ️ De asemenea, au fost executate 1.271 instruiri în domeniul situaţiilor de urgenţă la operatori economici, instituţii şi localităţi din zona de competenţă, au fost organizate 25 de puncte de informare preventivă la care au participat 4.433 de persoane, 8 acțiuni “Ziua Porților Deschise”, la care au participat 1.906 persoane și 28 de lecții deschise la care au fost prezente peste 3.600 de persoane.

❗În urma controalelor efectuate au fost aplicate 1.661 sancţiuni contravenţionale, astfel: 333 amenzi în cuantum de 3.163.702 lei şi 1.328 avertismente.

𝐂𝐡𝐢𝐚𝐫 𝐝𝐚𝐜ă 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐮𝐧 𝐚𝐧 𝐠𝐫𝐞𝐮, î𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐡𝐮𝐧𝐞𝐝𝐨𝐫𝐞𝐧𝐢 𝐚𝐮 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐬𝐨𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚ț𝐢 𝐬ă 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐯𝐢𝐧ă 𝐥𝐚 𝐮𝐧 𝐧𝐮𝐦ă𝐫 𝐬𝐞𝐦𝐧𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭𝐢𝐯 𝐝𝐞 𝐬𝐢𝐭𝐮𝐚ț𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐮𝐫𝐠𝐞𝐧ță, 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐢𝐧𝐜𝐞𝐧𝐝𝐢𝐢 ș𝐢 𝐚𝐜𝐜𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐫𝐮𝐭𝐢𝐞𝐫𝐞, 𝐥𝐚 𝐢𝐧𝐮𝐧𝐝𝐚ț𝐢𝐢 ș𝐢 𝐬𝐚𝐥𝐯ă𝐫𝐢 𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐚𝐧𝐞𝐥𝐨𝐫 𝐚𝐟𝐥𝐚𝐭𝐞 î𝐧 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐢 𝐨𝐬𝐭𝐢𝐥𝐞 𝐯𝐢𝐞ț𝐢𝐢, 𝐬𝐩𝐢𝐫𝐢𝐭𝐮𝐥 𝐝𝐞 𝐞𝐜𝐡𝐢𝐩ă, 𝐜𝐮𝐫𝐚𝐣𝐮𝐥 ș𝐢 𝐝𝐞𝐯𝐨𝐭𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐜𝐮 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐬-𝐚 𝐚𝐜ț𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭, 𝐚𝐮 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐮𝐬 𝐥𝐚 𝐝𝐞𝐩ăș𝐢𝐫𝐞𝐚 𝐟𝐢𝐞𝐜ă𝐫𝐮𝐢 𝐨𝐛𝐬𝐭𝐚𝐜𝐨𝐥.

𝐂𝐨𝐦𝐚𝐧𝐝𝐚 𝐈𝐒𝐔 𝐇𝐮𝐧𝐞𝐝𝐨𝐚𝐫𝐚 𝐦𝐮𝐥ț𝐮𝐦𝐞ș𝐭𝐞 𝐥𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐣𝐮𝐝𝐞ț𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 î𝐧𝐜𝐫𝐞𝐝𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐜𝐨𝐫𝐝𝐚𝐭ă 𝐢𝐧𝐬𝐭𝐢𝐭𝐮ț𝐢𝐞𝐢, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐫𝐞𝐬𝐩𝐞𝐜𝐭 ș𝐢 𝐛𝐮𝐧𝐚 𝐜𝐨𝐥𝐚𝐛𝐨𝐫𝐚𝐫𝐞, ș𝐢 î𝐢 𝐚𝐬𝐢𝐠𝐮𝐫ă 𝐜ă ş𝐢 𝐩𝐞 𝐯𝐢𝐢𝐭𝐨𝐫, 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢𝐢 𝐡𝐮𝐧𝐞𝐝𝐨𝐫𝐞𝐧𝐢 îș𝐢 𝐯𝐨𝐫 î𝐧𝐝𝐞𝐩𝐥𝐢𝐧𝐢 𝐬𝐚𝐫𝐜𝐢𝐧𝐢𝐥𝐞 ş𝐢 𝐦𝐢𝐬𝐢𝐮𝐧𝐢𝐥𝐞 î𝐧𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐧ţ𝐚𝐭𝐞, 𝐜𝐮 𝐚𝐜𝐞𝐥𝐚ş𝐢 𝐩𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥𝐢𝐬𝐦 ş𝐢 𝐝𝐞𝐝𝐢𝐜𝐚𝐫𝐞.

𝐏𝐞𝐧𝐭ru salvatori, 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐣𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐞𝐦𝐞𝐧𝐢𝐥𝐨𝐫, 𝐚 𝐛𝐮𝐧𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐦𝐚𝐭𝐞𝐫𝐢𝐚𝐥𝐞 ș𝐢 𝐚 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 î𝐧𝐜𝐨𝐧𝐣𝐮𝐫ă𝐭𝐨𝐫 𝐫ă𝐦â𝐧𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐧𝐜𝐢𝐩𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐨𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐯𝐨r 𝐥𝐮𝐩𝐭𝐚 𝐳𝐢 𝐝𝐞 𝐳𝐢!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.