Membru nou în familia ISU Mehedinți

Marți, 20 Februarie 2024Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Membru nou in familia ISU Mehedinti | imaginea 1 Uneori, încercările pompierilor de a salva vieţile oamenilor prinşi sub dărâmături, în urma unor dezastre naturale, pot fi în zadar fără ajutorul oferit de patrupede. De aceea, un câine bine antrenat poate salva vieţi alături de o echipă de pompieri.

I.S.U. ”Drobeta” al judeţului Mehedinţi are în dotare, începând cu data de 15 februarie a.c., un câine ciobănesc german ce va fi specializat în căutarea persoanelor aflate sub dărâmături.

Căţeluşa Hera are numai 4 luni şi a fost adusă de la Centrul Chinologic din Sibiu. Ea se află în compania unui instructor, plt. adj. Dragolea Cristian Cornel din cadrul Detașamentului de Pompieri Dr. Tr. Severin, care îşi dedică timpul pentru a o disciplina şi a o antrena.

După ce câinele va ajunge la maturitate şi se va obişnui cu instructorul, va urma un curs de specializare, împreună cu acesta, la Centrul Chinologic din Sibiu, pentru deprinderea aptitudinilor necesare în acţiunile de căutare a persoanelor aflate sub dărâmături.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.