O nouă zi, o nouă vizită la ISU “Delta” Tulcea

Marți, 27 Februarie 2024Tulcea
Sursa Foto: Facebook ISU Tulcea

O noua zi  o noua vizita la ISU  Delta  Tulcea | imaginea 1 Cum s-au obișnuit deja, copiii i-au asaltat și miercuri, 21 februarie a.c., pe pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea.

Ca de fiecare dată, gazdele au fost pregătite, iar cei mici nu s-au lăsat mai prejos - au venit cu întrebări și povestiri care au făcut ca vizita lor să fie una pe cât de specială, pe atât de interesantă și educativă.

Au învățat prin joacă și exemple potrivite vârstei lor că joaca cu focul este periculoasă, că pompierii sunt prietenii lor și vor face tot posibilul pentru a salva și a proteja. Au mai învățat și cât este de important să sune la 112 când observă un incendiu și că pompierii sunt mereu contra-timp atunci când pleacă la intervenție.

Surprizele nu s-au lăsat mult așteptate și au văzut cum este să stai într-o ambarcațiune cu care intervin scafandri, cum este să urci într-o autospecială de stingere și mai ales care este senzația când aceasta se deplasează într-o misiune, dar și cât de puternic este jetul de apă refulat din furtunurile de pe autospeciale.

Porțile salvatorilor sunt deschise și pentru alți copii care vor să afle tainele meseriei de salvator!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.