”Școala Altfel” la Letea, în Delta Dunării

Vineri, 23 Februarie 2024Tulcea
Sursa Foto: Facebook ISU Tulcea

Scoala Altfel  la Letea  in Delta Dunarii | imaginea 1 Pompierii tulceni nu puteau să refuze invitația copiilor de la școala din satul Letea de a-i vizita și de a le împărtăși din experiența lor.

Solicitarea lor a fost una clară: „Vrem să vedem ambarcațiunea pe care o folosiți pentru a ajunge repede la oamenii care au nevoie de voi în Delta Dunării și vrem să ne spuneți cum este meseria de pompier, ce faceți voi ca pompieri și cât de importantă este această meserie.”

Și cum rugămintea celor mici se ”execută” nu se ”discută”, pompierii au pornit la drum, atât în recunoașterea canalelor din Deltă (periodic angajații trebuie să refacă unele trasee pentru a vedea dacă le pot folosi în cazul unei situații de urgență, dacă au intervenit modifică pe canale din cauza cotelor apelor, etc) și implicit drumul către satul Letea acolo unde aproape 30 de copii îi așteptau pe malul digului de protecție.

Nici bine colegii nu au acostat, că deja au fost asaltați de cei mici cu întrebări și o grămadă de curiozități.

Vreme de aproape două ceasuri, Daniel - alpinist, Paul - scafandru, Cătălin - paramedic, George - conducător de ambarcațiune, le-au explicat fiecare ce rol au în cadrul inspectoratului și cât de importantă este meseria lor și cât de mare sunt satisfacțiile pe care le au după ce salvează o viață, sting un incendiu și salvează o locuință ori scot un animal căzut în vreun puț ori groapă.

Despărțirea nu a fost una ușoară nici pentru salvatori, dar nici pentru cei mici, pentru că trebuiau să se întoarcă la școală să continue orele. I-au lăsat cu promisiunea din partea lor că atunci când vor ajunge în Tulcea vor trece pe la sediul Detașamentului de Pompieri Tulcea să vadă și autospecialele de stins incendii.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.