Pompierii din Tecuci - Excelență într-un sediu nou

Miercuri, 13 Martie 2024Galati
Sursa Foto: Facebook ISU Galati

Pompierii din Tecuci   Excelenta intr un sediu nou | imaginea 1 Venirea primăverii le-a adus pompierilor de la Detașamentul Tecuci o casă nouă.

Au revenit în strada 1 Decembrie 1918, după doi ani de la începerea proiectului, o investiție de aproape 17 milioane de lei care face parte din Proiectul privind „Îmbunătățirea managementului riscurilor la dezastre”, finanțat de Banca Mondială.

Cele mai vechi mărturii despre pompierii din Tecuci sunt de la 1843, când aceștia se aflau în organizarea Eforiei Tecuciului. Statutul de pompieri civili se schimbă în august 1928, când arhivele scot la iveală o bogăție de documente.

La înființarea acesteia Inspectoratul Pompierilor Militari a trimis militari din Brăila, Ploiești, Bucău, Chișinău, Focșani și chiar de la Severin. Unitatea avea o centrală telefonică, iar tehnica de intervenție trebuia să facă față la solicitările unui centru de tranzit destul de uzitat la acea vreme.

Tot pompierii erau cei care supravegheau în secolul XIX, zi și noapte asupra orașului din Foișorul de foc aflat în Piața Observatorului.

Cu puținele dotări, pompierii din Tecuci au reușit să fie alături de comunitate în cele Două Mari Războaie Mondiale, ca și pe timpul Războiului de Independență. Astăzi însă, la mutarea în noul sediu, pompierii dau sacalele pe autospeciale noi, și dotări de ultimă generație, cu care pot răspunde la situațiile de urgență la cele mai înalte standarde.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.