Pompierii mehedințeni alături de elevi

Marți, 19 Martie 2024Mehedinti
Sursa Foto: Facebook ISU Mehedinti

Pompierii mehedinteni alaturi de elevi | imaginea 1 Pompierii mehedințeni au participat vineri, 15 martie a.c., 𝐢̂𝐧 𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐦 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐠𝐫𝐚𝐭, 𝐥𝐚 𝐨 𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫𝐚𝐜𝐭𝐢𝐯𝐚̆ 𝐩𝐞 𝐭𝐞𝐦𝐚 ,,𝐄𝐱𝐩𝐥𝐨𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐢𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐦𝐞𝐬𝐞𝐫𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫” în cadrul Școlii Gimnaziale Ilovița.

Aceștia le-au oferit elevilor oportunitatea de a învăța mai multe despre ce presupune meseria de pompier și despre ce îi învață în fiecare zi, în fiecare minut. ,,𝐂𝐞 𝐢̂𝐧𝐬𝐞𝐚𝐦𝐧𝐚̆ 𝐬𝐚̆ 𝐟𝐢𝐢 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫?”, 𝐚𝐮 𝐢̂𝐧𝐭𝐫𝐞𝐛𝐚𝐭 𝐜𝐞𝐢 𝐦𝐢𝐜𝐢. A fi pompier înseamnă…dedicație, comunicare, stăpânire de sine, încredere, sacrificiu și curaj.

După ce au aflat cum se desfășoară pregătirea pentru o intervenție, ce fac echipajele atunci când sună alarma, dar și cum acționează în cazul unui incendiu sau unui accident, copiii au devenit și ei mici pompieri. Au urcat în cabina autospecialei de stingere și au „testat” echipamentele, simțind ca sunt mai aproape de cei care se luptă cu flăcările.

La acțiune au participat și colegi din cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților care le-au prezentat elevilor și cadrelor didactice reguli și măsuri de urmat în situația producerii unor incendii sau cutremure, fiindu-le distribuite și pliante cu informații preventive.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.