Promovarea carierei de pompier în rândul tinerilor

Sâmbătă, 13 Aprilie 2024Satu Mare
Sursa Foto: Facebook ISU Satu Mare

Promovarea carierei de pompier in randul tinerilor | imaginea 1 Promovarea profesiei militare şi recrutarea tinerilor pentru cariera de pompier în rândul liceenilor municipiului Satu Mare.

Reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare vor promova pe tot parcursul acestei săptămâni oferta educațională a instituțiilor militare, în liceele din municipiul Satu Mare.

Pe lângă prezentarea instituțiilor de formare dedicate: Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza“ București – Facultatea de Pompieri, Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești, în cadrul întâlnirilor cu pompierii, elevilor sătmăreni li se subliniază importanța alegerii conștiente a unei cariere.

Astfel, peste 300 de elevi din cadrul Colegiului Național “Ioan Slavici”, Colegiului Național „Doamna Stanca” și a Colegiului Național “Kocsey Ferenc“ au aflat că profesia militară nu înseamnă doar instrucție militară, exerciții și antrenamente.

A fi militar este un mod de viață, în care se împletesc spiritul riguros, temperamentul dinamic și sacrificiul. Cariera de pompier este caracterizată de voință, determinare, competitivitate, angajare efectivă și dorință de lucru în echipă.

Pentru ca întâlnirea să fie mai atractivă și cât mai reală pentru tineri, s-a prezentat o parte din echipamentul și tehnica militară folosită de către echipajele profesioniste la intervenții.

Acțiunile de promovare a profesiei militare și recrutarea tinerilor pentru cariera militară vor continua mâine, 10 aprilie a.c., la Colegiul Național “Mihai Eminescu”, Liceul de Artă “Aurel Popp”, Liceul Teologic Reformat, Liceul Teologic Romano Catolic “ Ham Janos” și Colegiul Tehnic de Transpot și Telecomunicații “ Ion I.C.Brătianu”.

Calendarul de Admitere Pompieri 2024 din cadrul Academiei “Alexandru Ioan Cuza” începe în 22 iulie și se termină pe 29 septembrie cu înmatricularea candidaților admiși.

Totodată, cei interesaţi despre o carieră în domeniul situațiilor de urgență pot obţine informaţii la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare, situat pe strada Fabricii, nr. 35 Satu Mare sau la numărul de telefon 0261/711.212 int. 27007.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.