Cât de greu este să fii pompier?

Sâmbătă, 22 Iunie 2024Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Cat de greu este sa fii pompier | imaginea 1 Aceasta este una dintre întrebările de care pompierii se lovesc cel mai des, pentru că din exterior, de cele mai multe ori, nu se vede toată munca depusă de colegii noștri.

Într-o tură de serviciu, pe lângă misiunile și intervențiile zilnice, colegii noștri din structurile operative efectuează periodic recunoașteri în teren, informări preventive, participă la exerciții alături de alte instituții cu rol comun în gestionarea situațiilor de urgență.

Mai efectuează cursuri de prim-ajutor în cadrul diferitelor evenimente publice, desfășoară activități de informare în școli și grădinițe, pentru a participa activ la ,,creșterea” unei generații mai informate, mai bine pregătite la dezastre.

Acestea sunt doar câteva activități pe care le desfășoară din umbră, pentru a contribui activ la o comunitate cât mai sigură și mai informată.

Cât despre misiunile lor…indiferent că vorbim despre salvări de persoane, de animale, de incendii, accidente rutiere, misiuni de căutare-salvare, sunt mereu în prima linie. Indiferent că e ger, caniculă sau vânt puternic, sunt mereu acolo, acționând cu abnegație, promptitudine și devotament.

Da, meseria de pompier este grea, nu este pentru oricine, însă faptul că salvatorii își iubesc meseria și tratează fiecare misiune cu seriozitate, respect și empatie, o face să pară mai ușoară.

𝑰̂𝒏 𝒊𝒎𝒂𝒈𝒊𝒏𝒆𝒂 𝒅𝒆 𝒎𝒂𝒊 𝒋𝒐𝒔 𝒑𝒖𝒕𝒆𝒕̦𝒊 𝒗𝒆𝒅𝒆𝒂 𝒐 𝒑𝒂𝒓𝒕𝒆 𝒅𝒊𝒏 𝒄𝒐𝒍𝒆𝒈𝒊𝒊 𝒏𝒐𝒔̦𝒕𝒓𝒊 𝒅𝒖𝒑𝒂̆ 𝒐 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒗𝒆𝒏𝒕̦𝒊𝒆 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒍𝒊𝒎𝒊𝒕𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒑𝒓𝒐𝒑𝒂𝒈𝒂̆𝒓𝒊𝒊 𝒔̦𝒊 𝒔𝒕𝒊𝒏𝒈𝒆𝒓𝒆𝒂 𝒖𝒏𝒖𝒊 𝒊𝒏𝒄𝒆𝒏𝒅𝒊𝒖 𝒇𝒐𝒓𝒆𝒔𝒕𝒊𝒆𝒓, 𝒊𝒏𝒕𝒓-𝒐 𝒛𝒐𝒏𝒂 𝒈𝒓𝒆𝒖 𝒂𝒄𝒄𝒆𝒔𝒊𝒃𝒊𝒍𝒂̆, 𝒖𝒏𝒅𝒆 𝒂𝒖 𝒇𝒐𝒔𝒕 𝒏𝒆𝒗𝒐𝒊𝒕̦𝒊 𝒔𝒂̆ 𝒔𝒆 𝒅𝒆𝒑𝒍𝒂𝒔𝒆𝒛𝒆 𝒑𝒆𝒅𝒆𝒔𝒕𝒓𝒖, 𝒂𝒖 𝒂𝒄𝒕̦𝒊𝒐𝒏𝒂𝒕 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒄𝒂̆𝒖𝒕𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒔̦𝒊 𝒔𝒕𝒊𝒏𝒈𝒆𝒓𝒆𝒂 𝒇𝒐𝒄𝒂𝒓𝒆𝒍𝒐𝒓, 𝒎𝒂𝒊 𝒂𝒑𝒐𝒊, 𝒅𝒖𝒑𝒂̆ 𝒄𝒂̂𝒕𝒆𝒗𝒂 𝒐𝒓𝒆 𝒃𝒖𝒏𝒆, 𝒄𝒐𝒃𝒐𝒓𝒂̂𝒏𝒅 𝒑𝒆 𝒑𝒍𝒐𝒂𝒊𝒆, 𝒆𝒙𝒕𝒆𝒏𝒖𝒂𝒕𝒊, 𝒑𝒍𝒊𝒏𝒊 𝒅𝒆 𝒏𝒐𝒓𝒐𝒊 𝒔̦𝒊 𝒖𝒛𝒊 𝒑𝒂̂𝒏𝒂̆ 𝒍𝒂 𝒑𝒊𝒆𝒍𝒆. 𝑺̦𝒊 𝒕𝒐𝒕𝒖𝒔̦𝒊, 𝒂𝒖 𝒎𝒂𝒊 𝒈𝒂̆𝒔𝒊𝒕 𝒑𝒖𝒕𝒆𝒓𝒆𝒂 𝒔𝒂̆ 𝒛𝒂̂𝒎𝒃𝒆𝒂𝒔𝒄𝒂̆.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.