Măsuri pentru prevenirea riscului de înec

Vineri, 07 Iunie 2024Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

Masuri pentru prevenirea riscului de inec | imaginea 1 Având în vedere temperaturile ridicate din ultima perioadă, este cunoscut faptul că tot mai mulţi cetăţeni vor prefera să petreacă timpul liber în natură, desfășurând mai multe activități recreative, printre care și scăldatul în piscine, ape curgătoare sau lacuri, fapt ce uneori poate conduce la adevărate tragedii, în cazul nerespectării măsurilor de prevenire a riscului de înec.

Pentru prevenirea riscului de înec, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,Barbu Catargiu’’ al județului Ialomița recomandă:

🏊 scăldatul să se facă doar în locurile special amenajate în acest sens;

⛔️ nu vă scăldaţi în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă, unde malurile sunt abrupte, curenţii sunt foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;

⛔️ nu intrați în apă după expunere îndelungată la soare ori după ce ați consumat alcool;

🛶 dacă nu ştiţi să înotaţi foarte bine, nu vă aventuraţi în locuri periculoase, nesupravegheate; folosiţi în acest scop doar bazinele special amenajate şi supravegheate de personal calificat;

🛟 se vor respecta recomandările administratorului locului de agrement şi se va folosi întotdeauna echipamentul de protecţie furnizat de acesta;

👨‍👩‍👧‍👦 le recomandă părinţilor să-şi supravegheze atent copiii şi să nu-i lase niciodată singuri în apă;

📌 este indicat ca autorităţile publice locale şi operatorii economici care administrează sau au pe raza teritorială cursuri de apă ori alte suprafeţe de apă care pot prezenta pericol de înec, să identifice aceste locuri şi să le semnaleze prin instalarea unor panouri de avertizare.

Foarte important! Inspectoratul pentru Situații de Urgență,, Barbu Catargiu” al județului Ialomița solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.