Punct de lucru temporar în stațiunea Geoagiu Băi

Marți, 25 Iunie 2024Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Punct de lucru temporar in statiunea Geoagiu Bai | imaginea 1 Sâmbătă, 22 iunie a.c., în stațiunea Geoagiu Băi, ISU Hunedoara a deschis un Punct de Lucru temporar, care va activa pe tot parcursul verii.

La fel ca în anii precedenți, s-a luat această măsură pentru reducerea timpului de răspuns în cazul unor situații de urgență medicale și implicit pentru creșterea siguranţei turiștilor, cât și a cetăţenilor acestei comunităţii.

Astfel, începând din 22 iunie a.c., la Geoagiu Băi, a fost dislocată o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Orăștie - Garda de Intervenție Geoagiu, cu trei paramedici, care vor fi în fiecare zi la datorie, între orele 09.00 – 21.00, pentru a asigura primul ajutor calificat tuturor celor care vor avea nevoie de asistență medicală.

❗Cu această ocazie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” recomandă cetățenilor care aleg să iși petreacă timpul liber în incinta diferitelor locuri de agrement din județ, să respecte câteva reguli simple cu privire la scăldat, pentru a evita evenimentele nedorite:

➡️ respectați întotdeauna recomandările salvamarului/administratorului locului de agrement; ➡️ nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare;

➡️ nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi în apă sau în proximitatea apei, nici măcar în piscinele special amenajate pentru cei mici;

➡️ urmăriţi continuu comportamentul copiilor în apă: nu citiţi, nu vă jucaţi pe telefon în timp ce copiii sunt în apă şi nu vă întoarceţi nicio clipă cu spatele la aceştia;

➡️ nu uitaţi că cei mici sunt imprevizibili: ei trebuie să se scalde numai sub controlul părinţilor sau altor persoane mature, chiar dacă ştiu să înoate; echipamentele speciale pentru siguranţa înotului (colac/vestă de salvare, aripioare gonflabile etc.) vor fi utilizate de copii sub atenta supraveghere a unui adult.

☎️ În cazul în care semnalați persoane care au nevoie de ajutor ori situații în care viața este pusă în pericol, sunați imediat la numărul unic de urgență 112!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.