Eroii Revoluției comemorați la I.S.U. Maramureș

Miercuri, 26 Decembrie 2012Maramureș

maramures troita | imaginea 1 Comanda I.S.U. Maramureş a ridicat o troiţă în faţa sediului unității, în cinstea eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989. Pompierii maramureșeni, au depus sâmbătă, 22 decembrie a.c., o coroană de flori în amintirea jertfei celor căzuți pentru libertate în 1989.

Troiţa a fost sfinţită de P.S.Sa dr.Iustin Hodea Sigheteanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului, împreună cu un sobor de preoţi. Troiţa, executată de sculptorul Vasile Pop din comuna Bârsana, a fost donată unităţii de pompieri de către I.P.A. – Secţia Română, Regiunea 4 Maramureş.

Tot cu acest prilej a fost sfinţită și o icoană a Sf.Iosif cel Nou de la Partoş, ocrotitorul pompierilor din România. Icoana a fost donată de către mr.Mihai Ardelean, şeful Compartimentului Tehnic din cadrul Serviciului Logistic al I.S.U. Maramureş. Obiectul de cult va fi depus și păstrat în Paraclisul unităţii.

La ceremonie au participat parlamentari, autorităţi locale şi reprezentanţi ai instituţiilor de apărare şi ordine publică din judeţ, fiind prezentă și Fanfara Municipală “Millenium Band”, care a intonat Imnul de Stat al României. Festivitătile s-au încheiat cu un colind, în care şi-au unit vocile toţi participanţii la eveniment.

Se dorește ca, de anul viitor, pe agenda festivităţilor organizate cu ocazia zilei de 22 decembrie, să fie inclusă şi depunerea de coroane la Troiţa ridicată în cinstea eroilor Revoluţiei din Decembrie 1989, de la I.S.U. Maramureş.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.