Pompierii militari de la IGSU au împărţit daruri copiilor de la "Înger Alb"

Miercuri, 26 Decembrie 2012Ilfov

Pompierii militari sunt profund implicaţi în viaţa comunităţii şi dăruiesc mereu celor aflaţi în nevoie ajutor calificat, dar şi câte puţin din sufletul lor. În fiecare an, de Crăciun, gândul salvatorilor de profesie, zboară şi la cei care nu au norocul să se afle în mijlocul familiei sau la cei pe care viaţa nu i-a răsfăţat şi care se luptă cu greutăţile, încercând să le aducă puţină bucurie.

Joi,20 decembrie a.c., angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au poposit la Casa de Copii,,Înger Alb’’. Copiii de aici, se află în grija familiei Viviana şi Dumitru Radu, viețuind în casa construită iniţial cu scopul de a asigura o viaţă tihnită fiicei lor care, din păcate, s-a stins mult prea devreme.

Impresionaţi de modul în care această familie a înţeles să transforme o tragedie în şansă pentru alţi copii încercaţi de soartă, cărora le oferă un mediu familial, formare, afecţiune şi încredere, pompierii militari le-au dăruit micuților jucării, dulciuri, fructe, materiale amuzante dar şi serioase de educaţie preventivă în domeniul situaţiilor de urgenţă, precum şi invitaţia de a face o vizită la Muzeul Pompierilor din incinta Foişorului de Foc. De asemenea, copiii au primit, pentru cei doi căţei pe care îi au în grijă, hrană dar şi hăinuţe de iarnă cu care aceştia să fie gătiţi de sărbători. Prichindeii i-au răsplătit la rândul lor pe vizitatori recitând poezii emoţionante şi interpretând colinde tradiţionale. Pompierii militari au fost onoraţi să împartă daruri şi să le fie alături, cu această ocazie, celor care ştiu să dăruiască, pentru că asta înseamnă Crăciunul: spiritul dulce al prieteniei şi zâmbetul cald al celor din jur care luminează tot anul.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.