Atenție! Cad țurțuri!

Luni, 21 Ianuarie 2013Covasna

Atentie cad turturi | imaginea 1 Țurțurii formați pe acoperișurile clădirilor pot fi un real pericol pentru siguranța cetățenilor de pe stradă, mai ales dacă, proprietarii nu marchează corespunzător zona de risc. Pompierii militari covăsneni au intervenit cu ajutorul unei autoscări mecanice, pentru îndepărtarea unor țurțuri, pe o stradă, în municipiul Sfântu Gheorghe.

În cursul zilei de luni, 21 ianuarie a.c., în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Mihai Viteazul” al judeţului Covasna s-a primit un apel prin intermediul numărului unic de urgenţe 112, care anunţa faptul că de pe acoperişul unui spaţiu comercial s-a desprins o bucată de tablă ce pune în pericol siguranţa pietonilor pe strada Jozef Bem. Un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe s-a deplasat la locul indicat şi a intervenit pentru a înlătura bucata de tablă. Două ore mai târziu, un alt apel la 112, anunţa faptul că de pe acoperişul unui bloc de locuit alunecă bucaţi de zăpadă şi gheaţă ce pun în pericol siguranţa pietonilor pe strada Petofi Sandor din municipiul Sfântu Gheorghe. Pompierii militari au intervenit, cu ajutorul autoscării mecanice, pentru a îndepărta bucăţile de gheaţă de pe acoperişul blocului de locuit.

Obligativitatea îndepărtării ţurţurilor de gheaţă formaţi pe acoperişuri, uluce, jgheaburi etc. revine, după caz, asociaţiilor de proprietari şi persoanelor fizice în cazul locuinţelor individuale. Pompierii reamintesc că în caz de pericol iminent de cădere a ţurţurilor de pe clădiri înalte, deţinătorii au obligaţia să ia măsuri de avertizare şi de marcare a perimetrului expus riscurilor.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.