Bilanț înflăcărat de sărbători

Vineri, 04 Ianuarie 2013Maramureș

P | imaginea 1340847 Luni, 24 decembrie 2012, în jurul orei 14.50, două echipaje ale Detaşamentului de Pompieri “Căpitan Adrian Marchiş” Baia Mare au acţionat la localizarea şi lichidarea unui incendiu semnalat în localitatea Mogoşeşti. Datorită intervenţiei lor rapide au ars doar 6 metri pătraţi din acoperiş şi câteva elemente de mobilier din două camere. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui copil care s-a jucat cu focul.

Tot luni, 24 decembrie 2012, la ora 19.25, un echipaj al Detaşamentului de Pompieri Sighetu Marmaţiei a acţionat la stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de materiale de construcţii al unei societăţi comerciale din municipiul de pe Tisa. Datorită intervenţiei prompte a pompierilor militari au ars doar un conductor electric, pe o porţiune de circa 4 metri liniari şi o grindă din lemn, pe o lungime de circa 1 metru.

În aceeaşi zi, la ora 22.00, un echipaj al Detaşamentului de Pompieri “Căpitan Adrian Marchiş” Baia Mare a acţionat la asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor la un conductor electric subteran, în zona blocului nr.4 de pe bulevardul Bucureşti din municipiu.

În data de 26.12., un echipaj al Punctului de lucru Şomcuta Mare a acţionat la localizarea şi lichidarea unui incendiu semnalat într-o anexă a unei gospodării din localitatea Satulung. Datorită intervenţiei prompte a pompierilor militari au ars doar aproximativ 7 metri pătraţi ai anexei din lemn şi circa 25 de kilograme de preparate din carne.

P | imaginea 1340828 Duminică, 30 decembrie 2012, în jurul orei 14, un echipaj al Gărzii de Intervenţie nr. 2 Borşa a intervenit la stingerea unui incendiu de deşeuri lemnoase aparţinând Primăriei Borşa. Au ars 300 kg deşeuri lemnoase şi reziduri menajere. Incendiul s-a produs datorită unei ţigări aruncate la întâmplare.

In ultima zi a anului 2012, în jurul orei 00.23, pompierii Gărzii de Intervenţie nr.2 Bogdan Vodă au acţionat la stingerea unui incendiu la o locuinţă, semnalat în localitatea Dragomireşti. Au ars 5 mp tavan din lemn şi 2 mp acoperiş învelit cu azbociment. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcirciut electric.

În prima zi a anului, la ora 4:04, 2 echipaje ale Pichetului de Pompieri Târgu Lăpuş au intervenit la stingerea unui incendiu produs la o cabană de pe strada Stadionului din Târgu Lăpuş. Au ars 30 mp acoperiş din lemn învelit cu ţiglă, tamplărie din PVC, mobilier divers şi textile, paguba fiind de aproximativ 30000 lei. Incendiul s-a produs datorită folosirii intenţionate a sursei de aprindere.

Un echipaj al Secţiei de Pompieri Vişeu de Sus a intervenit marţi, 1 ianuarie a.c., în jurul orei 15:44, la stingerea unui incendiu semnalat la o fabrică de peleţi din Vişeu de Sus, str. Bogdan Vodă. Au ars 300 kg pulberi din lemn, cauza fiind o ţigară aruncată la întâmplare.

Tot marţi, la ora 17:51 prin apelul unic de urgenţe, 112 s-a anunţat o ardere necontrolată la o locuinţă în municipiul Sighetu Marmaţiei, pe str. Independenţei. Incendiul s-a produs datorită unie scântei la coşul de fum necurăţat. Datorită intervenţiei prompte a pompierilor sigheteni a ars doar funinginea de pe coşul de evacuare a fumului.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.