Cafenea în flăcări

Marți, 22 Ianuarie 2013Harghita

Cafenea in flacari | imaginea 1 Un incendiu de proporții a izbucnit în incinta unei cafenele situate la etajul I al unui bloc de locuințe. Intervenția promptă dar extrem de dificilă a pompierilor militari a reușît lichidarea flăcărilor după aproape 3 ore. Din fericire, nu s-au înregistrat victime.

Luni, 21 ianuarie a.c., la ora 00:38, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la o cafenea-bar din municipiul Miercurea-Ciuc, strada Harghita. La faţa locului s-au deplasat cinci echipaje (doi ofiţeri şi 17 subofiţeri) din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea-Ciuc cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime şi o ambulanţă SMURD.

La sosirea echipajelor, ardea cafeneaua situată la etajul I al blocului, incendiul propagându-se cu viteză pe verticală, la faţada, respectiv balcoanele apartamentelor de la etajele superioare. S-au luat măsuri pentru evacuarea persoanelor aflate în apartamentele blocului afectat, acţionându-se pentru localizarea şi stingerea incendiului, precum şi pentru protecţia apartamentelor învecinate, incendiul fiind lichidat la ora 03:20. În incendiu au ars: interiorul barului pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp, precum şi tâmplăriile balcoanelor şi ferestrelor celor şase apartamente situate la etajele superioare, respectiv bunuri depozitate în balcoanele respective. Cauza probabilă a incendiului, precum şi valoarea pagubelor produse în urma incendiului sunt în curs de stabilire.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.