Casă monahală în flăcări

Miercuri, 30 Ianuarie 2013Maramureș

Casa monahala in flacari | imaginea 1 Un incendiu izbucnit la o casă monahală a dat de furcă pompierilor militari maramureșeni. Aceasta se afla situată într-o zonă izolată, greu accesibilă, și la peste 1,5 km de cea mai apropiată sursă de apă. Lupta mlitarilor cu flăcările a durat peste 4 ore.

Luni, 21 ianuarie, a.c., în jurul orei 20.23, două echipaje ale Gărzii de Intervenţie nr.2 Bogdan Vodă au acţionat la un incendiu izbucnit la o casă monahală aparţinând Mănăstirii Ieud. Lor li s-au alăturat membri ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din Ieud şi cei ai S.V.S.U. din localitatea Săcel, care au intervenit cu o autospecială. Intervenţia a fost îngreunată de faptul că imobilul este amplasat într-o zonă cu acces dificil, iar cele mai apropiate surse de apă se află la circa 1,5 kilometri. Incendiul a fost localizat şi lichidat după mai bine de 4 ore de luptă cu flăcările. Au ars acoperişul din lemn al clădirii, pe o suprafaţă de circa 170 de metri pătraţi, planşeul din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 200 de metri pătraţi şi circa 2 metri cubi de lemn de foc. Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza scânteilor de la un coş de fum deteriorat.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.