Coș de fum deteriorat, locuință în flăcări

Marți, 22 Ianuarie 2013Călărași

Cos de fum deteriorat locuinta in flacari | imaginea 1 Pompierii militari au intervenit prompt în localitatea Fundeni pentru lichidarea unui incendiu care se manifesta cu violenţă şi cu fum dens la nivelul unei locuinţe. Se pare că incendiul a izbucnit din cauza coşului de evacuare a fumului, care era deteriorat şi amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

Joi, 17 ianuarie, a.c., ora 08.25, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Budeşti au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Fundeni, pe strada Decebal, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la nivelul unei locuințe, proprietate individuală, aparţinând lui Ion D. La sosirea echipajelor profesioniste de stingere, incendiul se manifesta cu violenţă şi cu fum dens la nivelul a două camere şi la acoperişul casei, pe o suprafaţă de circa 50 metri pătraţi. Potrivit primelor cercetări efectuate de către militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza coşului de evacuare a fumului, deteriorat şi amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

Două echipaje specializate de stingere din cadrul Gărzii de intervenţie Budeşti s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită (IVECO şi APCA), acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ o oră şi 30 de minute. În urma incendiului au ars: circa 50 de metri pătraţi din acoperişul locuinţei, elemente de mobilier, aparatură electrocasnică, izolaţia termică a acoperişului casei. Valoarea pagubelor provocate de incendiu este estimată la cca. 20.000 RON. Intervenția promptă a pompierilor militari a reușit să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 70.000 RON.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.