Instructaj CBRN

Miercuri, 30 Ianuarie 2013Olt

Instructaj CBRN | imaginea 1 Pompierii specialiști din Olt au fost instruiți în domeniul CBRN. Lor le-au fost prezentate echipamente ultramoderne cu care pot detecta prezența și amploarea radiațiilor nucleare sau radiologice dintr-un meddiu contaminat.

Miercuri, 23 ianuarie, a.c., începând cu ora 09.30, la sediul ISU Olt a avut loc instruirea cu specialiștii în domeniul CBRN (chimic,biologic, radiologic, nuclear) care urmează să încadreze Punctul de Comandă Mobil primit de Inspectorat în urma proiectului “Managementul situaţiilor de urgenţă provocate de evenimente hidro-meteo periculoase şi de calitate a mediului”, finanțat prin intermediul Programului de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013.

Pompierilor specializați în acest domeniu le-au fost prezentate, de către doi specialiști din cadrul societății care s-a ocupat de achiziția Punctului Mobil de Comandă, echipamentele ultramoderne din dotarea autospecialei cu care aceștia pot detecta prezența și amploarea radiațiilor nucleare sau radiologice dintr-un mediu contaminat. Aceste echipamente înlocuiesc o parte din vechile mijloace de detecție care erau depășite fizic și moral, din înzestrarea autospecialei de Cercetare CBRN, echipamente fabricate în anii ’70.

Instructaj CBRN | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.