Jocul copiilor cu focul creează incendii

Marți, 22 Ianuarie 2013Călărași

Jocul copiilor cu focul creeaza incendii | imaginea 1 Un incendiu de proporții a fost declanșat de jocul copiilor cu focul. Lăsați singuri acasă, doi minori din localitatea maramureșană Tonea, au aprins o plapumă din dormitor cu o brichetă. Din fericire, intervenția promptă a pompierilor maramureșeni i-a scăpat pe cei doi minori, vii și nevătămați din flăcări.

Miercuri, 16 ianuarie, a.c., ora 15.03, militarii din cadrul Detaşamentului de Pompieri Călăraşi au fost solicitaţi, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Tonea, comuna Modelu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, proprietate privată, aparţinând lui Vasile I., locuință în care în care locuia cu chirie numita Lina P. La sosirea echipajului profesionist de stingere, incendiul se manifesta cu fum dens la nivelul unei camere a locuinţei. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza jocului copiilor cu focul (un copil de 3 ani şi o fetiţă de 5 ani), care fiind lăsaţi singuri în casă, s-au jucat cu o brichetă dând foc unei plapume din dormitor. Cei doi copii au fost evacuaţi în timp util din respectivul dormitor, aceştia neavând de suferit vătămări corporale din cauza incendiului.

Jocul copiilor cu focul creeaza incendii | imaginea 2 Un echipaj specializat de stingere din cadrul Detaşamentului de Pompieri Călăraşi s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită (SCANIA), acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 20 de minute.

În urma incendiului au ars: mobilierul din dormitor (pat) şi mai multe materiale textile (25 kg), deteriorându-se totodată pereţii camerei şi o fereastră tip termopan, valoarea pagubelor fiind estimată la cca 1.000 de lei. Echipajul profesionist de stingere a reușit să salveze bunuri materiale în valoare de aproximativ 40.000 de lei.

Jocul copiilor cu focul creeaza incendii | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.