Misiuni reușite cu ajutorul autospecialelor șenilate

Miercuri, 30 Ianuarie 2013Vrancea

Misiuni reusite cu ajutorul autospecialelor senilate | imaginea 1 În perioada manifestării fenomenelor meteorologice periculoase în județul Vrancea, pompierilor militari vrânceni le-au venit în ajutor colegii din cadrul inspectoratelor județene Călărași și Buzău. Aceștia au adus pentru a participa la misiunile de salvare, două autospeciale șenilate.

Pompierii militari din cadrul ISU Vrancea au primit, în perioada manifestării fenomenelor meteorologice periculoase specifice iernii pe raza judeţului, ajutorul colegilor din cadrul ISU Buzău și a celor din cadrul ISU Călăraşi. Aceștia au venit în ajutorul pompierilor vrânceni afectați de condițiile meteorologice extreme cu câte o autospecială cu șenile. Cu ajutorul acestora au fost executate misiuni de salvare a persoanelor care necesitau îngrijiri medicale de specialitate şi la care ambulanţele nu puteau ajunge din cauza căilor de acces impracticabile.

Pompierii călărăşeni au acţionat timp de 4 zile în judeţul Vrancea participând la misiuni dificile, care au vizat acordarea primului ajutor şi transportul mai multor oameni aflaţi în localităţi izolate şi afectaţi de viscol şi cantităţile mari de zăpadă. Astfel, în perioada 25 – 28 ianuarie a.c., patru pompieri profesionişti din cadrul Detaşamentului Călăraşi au fost plecaţi în misiune cu o autospecială Nissan Terrano 4X4 şi cu un UTV şenilat 8X8 HDI (auto-şenilată de intervenţie) pentru a acorda sprijin colegilor din judeţul Vrancea. Pompierii călărăşeni au intervenit cu UTV–ul şenilat la mai multe situaţii pentru salvarea unor persoane vârstnice izolate, într-unul dintre cazuri la o fetiţă de doar două luni, care prezenta febră mare şi convulsii, în alt caz la o gravidă care se afla foarte aproape de momentul în care trebuia să nască, la persoane dializate, dar și în ajutorul unor oameni care prezentau diverse afecţiuni medicale şi necesitau intervenţii rapide.

Misiuni reusite cu ajutorul autospecialelor senilate | imaginea 2 Echipajul specializat de intervenţie compus din plt. adj. şef. Marica Tănase (comandant de echipaj), plt. maj. Florin Petcu, plt. maj. Laurenţiu Neagu şi plt. Traian Oprea s-a deplasat cu autospeciala şenilată în localităţile: Bogza, Ciuşlea, Bilieşti, Suraia, Tătăranu, Caiata (comulea Şislea) şi a intervenit în situaţii de urgenţă care au vizat acordarea primului ajutor, transportul şi salvarea persoanelor afectate de viscol şi temperaturi scăzute, aflate în locuri greu accesibile, unde nu puteau ajunge ambulanţele şi celelalte vehicule. Fiecare dintre aceste intervenţii s-a dovedit a fi o adevărată provocare, implicând un grad mare de complexitate și durată mare de intervenţie (circa 2-3 ore fiecare, cea mai lungă ajungând la aproape 5 ore în localitatea Tătăranu), datorită condițiilor meteorologice (viscol, noapte, vizibilitate foarte scăzută - în unele cazuri sub 3 metri, zăpadă abundentă, drumuri impracticabile, cu tronsoane de drum pe care se formaseră suluri de zăpadă ce atingeau pe alocuri şi înălţimi de 1 – 1,5 metri).

Toate cele şase misiuni de salvare încredinţate pompierilor călărăşeni s-au încheiat cu succes, aceştia întorcându-se acasă mulţumiţi că au reuşit să-şi facă datoria aşa cum se cuvine, ca de fiecare dată. Mulțumiți că au reuşit să salveze oameni vitregiţi de vicisitudinile naturii, că au pus umărul pentru a face posibilă venirea pe lume a unui suflet de copil în condiţii greu de închipuit, că mai mulţi bătrâni au reuşit să ajungă la spital pentru a se trata de afecţiuni foarte grave răsplătindu-i cu un curat „mulţumesc” şi un sincer „Să vă dea Dumnezeu sănătate maică să mai ajutaţi şi alţi oameni, că voi sunteţi nădejdea noastră!”. Cu ajutorul Lui Dumnezeu, ei s-au întors acasă cu bine, sănătoși, fiind gata pregătiţi în orice clipă pentru a sări în ajutorul semenilor lor aflați la ananghie.

Misiuni reusite cu ajutorul autospecialelor senilate | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.