Sărbători în flăcări pentru pompierii şi paramedicii covăsneni

Vineri, 04 Ianuarie 2013Covasna

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Mihai Viteazul” al judeţului Covasna au avut parte de un Crăciun plin de intervenţii. Pompierii şi paramedicii covăsneni au fost solicitaţi să intervină în preajma Sărbătorilor de Crăciun, la nu mai puţin de 7 incendii, 47 de solicitări medicale şi la salvarea unui animal.

Două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Sfântu Gheorghe, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ozun, au intervenit la stingerea unui incendiu izbucnit la o şură din localitatea Ozun.În urma incendiului, a cărui cauză probabilă o reprezintă folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu, au ars acoperişul şurii pe o suprafaţă de circa 70 mp, 100 kg de paie şi 200 kg de coceni. Un alt echipaj din cadrul Detaşamentului a intervenit în municipiul Sf. Gheorghe, pe strada Spitalului, pentru a elibera un câine prins într-un gard al unui imobil.

Pichetul de Pompieri Intorsura Buzăului a fost solicitat să intervină la un incendiu izbucnit la o anexă gospodărească de pe strada Crivina din oraşul Intorsura Buzăului. Mai bine de două ore pompierii militari au intervenit pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor ce ameninţau casa de locuit din apropiere.În urma incendiului, au ars acoperişul anexei din lemn cu învelitoare din ţiglă pe o suprafaţă de circa 80 mp, 5 tone de plante furajere, 1,5 mc lemn de foc, 300 kg de furaje şi s-au degradat 700 kg de plante furajere. Cauza probabilă a incendiului o reprezintă depozitarea cenuşei şi a jarului nestins în apropierea materialelor combustibile.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.