Televizorul, cauză de incendiu

Marți, 22 Ianuarie 2013Bihor

Televizorul cauza de incendiu | imaginea 1 Un televizor lăsat sub tensiune în dormitorul unei locuințe a generat un incendiu de proporții. Pompierii militari ai Stației Ștei din cadrul Grupului de Intervenție 3 Salonta s-au luptat aproape 3 ore cu flăcările.

Sâmbătă, 19 ianuarie a.c., în jurul orei 21.50, Staţia de Pompieri Ştei a intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodărie situată în localitatea bihoreană Dumbrăvani, comuna Bunteşti. În momentul sosirii forţelor de intervenţie, focul se manifesta violent la nivelul unei anexe gospodăreşti şi la acoperiş. Timp de aproximativ trei ore, echipajele de pompieri militari mobilizate la faţa locului au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea incendiului. Nefericitul eveniment a fost generat cel mai probabil de un aparat electric (televizor) lăsat sub tensiune în dormitorul din cadrul anexei gospodăreşti.

În urma incendiului, proprietarii gospodăriei au fost răniţi, bărbatul prezentând arsuri de gradul 1 la nivelul feţei, căilor respiratorii şi pavilionului urechii stângi, iar femeia la nivelul căilor respiratorii. Echipajul de prim ajutor calificat al Staţiei de Pompieri Ştei a acordat îngrijirile necesare celor doi soţi, care au fost transportaţi ulterior la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean.

Pagubele înregistrate au constat în arderea mobilierul dormitorului şi al bucătăriei amenajate în construcţia anexă, arderea a patru geamuri şi patru uşi, a cca 60 mp din tavanul de lemn al anexei, 500 kilograme grâu şi o suprafaţă de aproximativ 300 mp din acoperişul comun al anexei şi locuinţei. Echipajele de pompieri militari au reuşit să împiedice propagarea flăcărilor la întregul acoperiş şi la încăperile locuinţei situate în continuarea construcţiei afectate de incendiu, salvând în acest fel bunuri de o valoare considerabilă.

Televizorul cauza de incendiu | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.