A fost inaugurat Dispeceratul Integrat ISU-Ambulanță

Marți, 15 Ianuarie 2013Bihor

a fost inaugurat inspeceratul ISU Ambulanta | imaginea 1 În prezența Secretarului de Stat în Ministerul Sănătății, dr.Raed Arafat, și a Inspectorului General al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Generalul de Brigadă dr.Ioan Baş, a fost inaugurat, la Oradea, un nou Dispecerat Integrat ISU-Ambulanță. Acesta vine să completeze seria Dispeceratelor de acest gen existente deja în țară.

Luni, 14 ianuarie a.c., Secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii, dr.Raed Arafat, Inspectorul General al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, General de Brigadă dr.Ioan Baş, împuternicitul Inspectorului Şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor - Mr.Sorin Mihai Caba, alături de oficialități locale și județene dar si de reprezentanți ai diverselor instituții medicale din municipiul reședință de județ, au participat - la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana”, la inaugurarea Dispeceratului Integrat ISU-Ambulanţă. Acesta reprezintă parte a proiectului Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii şi al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Operaţionalizarea dispeceratului comun ISU-Ambulanţă vizează optimizarea intervenţiei medicale de urgenţă şi descarcerare la nivelul judeţului Bihor prin eficientizarea dispecerizării, coordonarea convergentă a resurselor umane şi materiale şi realizarea unui management unitar de preluare a cazurilor ce implică acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în fază pre-spitalicească. În vederea realizării acestui proiect, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Crişana” a fost reamenajat pentru introducerea a două posturi de lucru, respectiv un asistent medical din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi un medic de la SMURD/Ambulanţă (prin rotaţie), ce îşi vor desfăşura activitatea împreună cu personalul dipeceratului ISU „Crişana”, şi anume doi subofiţeri pompieri militari şi un asistent SMURD.

a fost inaugurat inspeceratul ISU Ambulanta | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.