Coșuri de fum în flăcări

Vineri, 11 Ianuarie 2013Bihor

cosuri de fum Bihor | imaginea 1 Marţi, 08 ianuarie a.c., în jurul orei 01.15, pompierii militari din cadrul Secţiei Beiuş au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în dormitorul unei locuinţe situate în satul Albeşti, comuna Răbăgani.

Cauza probabilă a evenimentului a constituit-o coşul de fum al unei sobe cu acumulare de căldură, amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile, efectul termic produs determinând aprinderea materialului lemnos aflat în apropiere. Echipajele de pompieri au împiedicat propagarea flăcărilor la celelalte încăperi, reuşind să limiteze pagubele la aproximativ zece metri pătraţi de tavan, un covor şi două corpuri de mobilier.

În zorii aceleiași zile, în jurul orei 3.00, echipajele Staţiei de Pompieri Aleşd au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Beznea. La sosirea forţelor de intervenţie flăcările se manifestau violent la acoperiş, propagându-se şi la o încăpere a locuinţei. Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului un burlan de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile, cartonul amplasat lângă acesta aprinzându-se ca urmare a efectului termic. Pagubele înregistrate au constat în aproximativ 90 metri pătraţi acoperiş, tavan din lemn şi elemente de mobilier. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită în urma producerii acestor evenimente.

cosuri de fum Bihor | imaginea 2 În seara zilei de miercuri, 9 ianuarie a.c., în jurul orei 19.30, pompierii Stației Aleșd au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la acoperişul unui imobil din localitate, cel mai probabil din cauza unui coş de fum necurăţat de funingine. Din fericire, nu s-au înregistrat pagube, arzând doar funinginea din interiorul coşului de fum.

Imediat după miezul nopții, în zorii zilei de joi, 10 ianuarie a.c., în jurul orei 1.00, echipajele de pompieri militari ale Staţiei Ştei au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuinţă situată pe strada Miron Pompiliu din orașul Vaşcău. La sosirea forţelor de intervenţie, flăcările se manifestau violent la nivelul întregului acoperiş. Ca urmare a producerii evenimentului, provocat cel mai probabil de un coş de fum deteriorat, au ars circa 200 metri pătraţi acoperiş din lemn cu învelitoare de plăci bituminoase, elemente de mobilier, două televizoare şi aproximativ 1000 kilograme deşeuri textile depozitate în podul locuinţei.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.