Foc în garaj

Vineri, 11 Ianuarie 2013Harghita

incendiu garaj | imaginea 1 Marți, 8 ianuarie a.c, în jurul orei 13.00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească (garaj) din municipiul Topliţa, strada Avram Iancu. La faţa locului s-au deplasat două echipaje (un ofiţer şi 8 subofiţeri) din cadrul Gărzii de intervenţie nr.2 Topliţa cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă.

La sosirea echipajelor, incendiul cuprinsese acoperişul garajului în totalitate, pe o suprafaţă de circa 100 mp, cu pericol de propagare la casa de locuit şi la anexele învecinate. S-au luat măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului, acesta fiind lichidat la ora 1410. În incendiu au ars: acoperişul garajului, construit din lemn, tip şarpantă, cu învelitoare ondulină, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp; s-au deteriorat: 5 geamuri termopan, două compresoare, un aparat de sudură, o maşină de găurit profesională, două motocositoare, trei truse de scule şi trei polizoare unghiulare.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de o lampă de iluminat, ce a dus la aprinderea lemnului din apropiere, ca urmare a folosirii echipamentului de iluminat defect, neizolat, amplasat necorespunzător. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 200.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 15.000 lei.