Foc în garaj

Vineri, 11 Ianuarie 2013Harghita

incendiu garaj | imaginea 1 Marți, 8 ianuarie a.c, în jurul orei 13.00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la o anexă gospodărească (garaj) din municipiul Topliţa, strada Avram Iancu. La faţa locului s-au deplasat două echipaje (un ofiţer şi 8 subofiţeri) din cadrul Gărzii de intervenţie nr.2 Topliţa cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă.

La sosirea echipajelor, incendiul cuprinsese acoperişul garajului în totalitate, pe o suprafaţă de circa 100 mp, cu pericol de propagare la casa de locuit şi la anexele învecinate. S-au luat măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului, acesta fiind lichidat la ora 1410. În incendiu au ars: acoperişul garajului, construit din lemn, tip şarpantă, cu învelitoare ondulină, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp; s-au deteriorat: 5 geamuri termopan, două compresoare, un aparat de sudură, o maşină de găurit profesională, două motocositoare, trei truse de scule şi trei polizoare unghiulare.

Cauza probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs de o lampă de iluminat, ce a dus la aprinderea lemnului din apropiere, ca urmare a folosirii echipamentului de iluminat defect, neizolat, amplasat necorespunzător. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 200.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 15.000 lei.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.