Trei ani de SMURD

Vineri, 11 Ianuarie 2013Maramureș

smurd Maramures | imaginea 1 La data de 8 ianuarie 2010, lua fiinţă, în mod oficial, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Maramureş. În cei trei ani care au trecut de la operaţionalizarea S.M.U.R.D. în judeţ, personalul serviciului a fost permanent la datorie, 24 de ore din 24 şi a intervenit cu profesionalism şi promptitudine pentru salvarea celor aflaţi la nevoie.

Astfel, de la înfiinţare până în data de 8 ianuarie a.c., numărul intervenţiilor S.M.U.R.D. a ajuns la 11.362, din care S.M.U.R.D. Baia Mare-8.522, S.M.U.R.D. Sighetu Marmaţiei-1.721 şi S.M.U.R.D. Vişeu de Sus-1.119, iar împreună cu staţiile S.M.U.R.D. Târgu Lăpuş, S.M.U.R.D. Bogdan Vodă şi S.M.U.R.D. Fărcaşa, operaţionalizate în luna decembrie a anului 2011, în vederea reducerii timpilor de răspuns la urgenţele medicale, totalizează un număr de 13.729 intervenţii.

Din total, pe parcursul anului 2010 s-au înregistrat 3872 intervenţii, în 2011-3552, în 2012-6.175, iar de la începutul acestui an-130 acţiuni. Achiziţionarea autospecialelor S.M.U.R.D. pentru dotarea acestor noi staţii a fost posibilă datorită sprijinului financiar al Consiliului Judeţean, care a fost partener în Programul Operaţional Regional al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Transilvania de Nord, în cadrul proiectului ”Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord“. Valoarea totală a proiectului pentru judeţul nostru s-a ridicat la circa 2,8 milioane de euro.

Comanda I.S.U. Maramureş intenţionează ca, în cursul acestui an, să operaţionalizeze o staţie S.M.U.R.D. în cadrul Gărzii de Intervenţie nr.2 Borşa, mizând pe sprijinul Primăriei şi Consiliului Local al oraşului Borşa. Menţionăm că I.S.U. Maramureş are în dotare ambulanţa de prim ajutor şi personalul calificat necesare pentru acest tip de intervenţii. La împlinirea a 3 ani de activitate a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a judeţului Maramureş, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Gheorghe Pop de Băseşti” al judeţului Maramureş adresează personalului S.M.U.R.D. mulţumiri pentru eforturile depuse în cadrul serviciului, în folosul celor aflaţi la nevoie.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.