„Arma Vieţii” - ilustrată la Foişorul de Foc din Capitală

Miercuri, 27 Februarie 2013București

Arma Vietii ilustrata la Foisorul de Foc | imaginea 1 Muzeul Naţional al Pompierilor din România (Foişorul de Foc) a găzduit astăzi, miercuri, 26 februarie a.c., evenimentul intitulat “80 de ani de protecţie civilă în România”, organizat în colaborare cu Centrul Cultural al Ministerului Afacerilor Internelor.

Activitatea, ce deschide seria celor pe care Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă le derulează cu ocazia Zilei de 28 Februarie – Ziua Protecţiei Civile din România - a debutat cu prezentarea expunerilor cu tematică adecvată momentului aniversar, de către invitaţii: prof. Miliana Şerbu (istoric), prof. Loredana Oprica (muzeograf), preot militar Liviu Tudor şi col. Viorel Ilie (specialist din cadrul Serviciului Adăpostire şi Protecţie CBRN).

Interesul celor prezenţi la festivitate a fost pe deplin suscitat de subiectele abordate, “protecţia civilă în imagini şi înscrisuri” ori „reperele bombardamentelor aliaţilor asupra Bucureştiului în timpul celui de-al doilea Război Mondial”, reuşind să-i transforme pe cei prezenţi în martorii evenimentelor acelor vremuri, fundamentate prin actele de curaj, eroismul şi dăruirea predecesorilor care au scris istoria.

Cu sprijinul partenerilor IGSU, au fost prezentate ultimele apariţii de carte, tipărite sub egida Editurii Ministerului Afacerilor Interne, precum şi lucrarea aniversară “80 de ani de protecţie civilă în România.” Totodată, activitatea de astăzi a constituit un bun prilej pentru ca pasionaţii de istorie, adulţi şi copii, să vizualizeze atât documente de arhivă, ce atestă evoluţia acestei structuri, denumită şi „Arma Vieţii”, cât şi expoziţia de muniţie rămasă neexplodată din timpul celor două conflagraţii militare.

Activităţile dedicate acestei zile vor continua şi în perioada următoare, Muzeul Naţional al Pompierilor deschizându-şi porţile pentru toţi cei care doresc să se familiarizeze cu file din istoria pompierilor şi protecţiei civile, piloni importanţi ai comunităţii, joi 28 februarie, intrarea fiind liberă.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.