Exercițiu de evacuare, la școală

Miercuri, 27 Februarie 2013Maramureș

Exercitiu de evacuare la scoala | imaginea 1 La Şcoala gimnazială “Dr. Victor Babeş” din Baia Mare s-a desfăşurat în dimineața zilei de 26 februarie a.c, un exerciţiu de evacuare în caz de cutremur. Activitatea s-a desfăşurat premergător Zilei Protecţiei Civile din România, aniversată în fiecare an în data de 28 februarie.

La Şcoala gimnazială “Dr. Victor Babeş” din Baia Mare s-a desfăşurat în dimineața zilei de 26 februarie a.c, un exerciţiu de evacuare în caz de cutremur. Printre obiectivele urmărite au fost familiarizarea elevilor şi a cadrelor didactice cu modul de comportare în perioada premergătoare, pe durata desfăşurării şi în perioada de înlăturare a efectelor cutremurelor, precum şi dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar.

Exercitiu de evacuare la scoala | imaginea 2 Exerciţiul a avut două etape: una teoretică, în care personalul I.S.U. Maramureş a prezentat elevilor şi cadrelor didactice reguli de comportament în cazul producerii unui cutremur (premergătoare, în timpul şi după producerea acestuia) şi una practică, în care participanţii au simulat protejarea sub elementele de rezistenţă ale construcţiei, precum şi sub elemente de mobilier solid, apoi evacuarea instituţiei şi o salvare de la înălţime, cu autoscara mecanică, în cazul producerii unei astfel de situaţii de urgenţă. Tot astăzi, specialiştii I.S.U. au distribuit elevilor şi cadrelor didactice pliante şi broşuri cu măsuri de protecţie antiseismică.

Activitatea s-a desfăşurat premergător Zilei Protecţiei Civile din România, aniversată în fiecare an în data de 28 februarie. Exerciţiul face parte dintr-un proiect comun I.S.U. Maramureş – Inspectoratul Şcolar al judeţului Maramureş, cu participarea Serviciului de Ajutor Maltez în România, Sucursala Baia Mare, Palatului Copiilor Baia Mare, Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” Baia Mare, Şcolii Gimnaziale “Dr. Victor Babeş” Baia Mare şi Colegiului Tehnic de Transporturi Auto Baia Sprie.

Exercitiu de evacuare la scoala | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.