Incendiu de proporții în Oradea

Duminică, 24 Februarie 2013Bihor

Incendiu de proportii in Oradea | imaginea 1 Un incendiu de proporții a izbucnit la anexele unei gospodării din municipiul Oradea. Speriat de flăcări, proprietarul, în vârstă de 71 de ani, a suferit un stop cardio-respirator, din nefericire, manevrele de resuscitare dovedindu-se inutile.

În cursul dimineţii zilei de joi, în jurul orei 04.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” a fost sesizat prin numărul unic 112, cu privire la producerea unui incendiu la o gospodărie situată în Oradea, pe strada Câmpului, numărul 17. La adresa indicată, au fost mobilizaţi doi ofiţeri, 11 subofiţeri pompieri militari precum şi echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea. În urma executării recunoaşterii, pompierii militari au constat că incendiul se manifesta violent la o şură din cadrul gospodăriei, amplasată între locuinţă şi un adăpost de animale, existând un risc ridicat de extindere a flăcărilor la construcţiile învecinate.

Forţele de intervenţie au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, dispozitivul adoptat în primă fază, vizând localizarea incendiului şi protecţia clădirilor situate în imediata vecinătate. Organizarea stingerii pe două sectoare, în faza a doua, a dus la stoparea dezvoltării incendiului la două locuinţe şi la adăpostul de animale şi la lichidarea acestuia. Acţiunea de stingere, care a durat aproximativ patru ore şi jumătate, a fost îngreunată de existenţa numeroaselor materiale combustibile depozitate în construcţia afectată (aproximativ 200 baloţi de paie şi lemne de foc), ce au favorizat dezvoltarea pe timpul arderii a unor temperaturi înalte şi degajarea unei cantităţi mari de gaze şi de fum ce a redus mult vizibilitatea. Pompierii militari au localizat incendiul în limitele găsite, împiedicând propagarea acestuia.

Incendiu de proportii in Oradea | imaginea 2 La sosirea echipajelor, fiica proprietarului a solicitat intervenţia echipajului medical, întrucât aceasta şi-a găsit tatăl în curte, căzut pe jos. Echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, prezent la faţa locului, a întreprins de urgenţă manevrele de resuscitare a bărbatului în vârstă de 71 de ani, care suferise un stop cardio-respirator, însă din nefericire, acesta nu a mai putut fi salvat.

Ca urmare a producerii evenimentului au ars: şura (pe o suprafaţă de circa 80 metri pătraţi), 2,7 tone fân, trei metri cubi lemne de foc şi zece păsări. Pompierii militari au reuşit să salveze casa şi adăpostul de animale din cadrul gospodăriei, o locuinţă învecinată, două tone fân, cinci păsări şi un câine pe care l-au evacuat din acaretul cuprins de flăcări. Cauza incendiului este în curs de stailire.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.