Incendiu la o stație de transformare

Miercuri, 13 Februarie 2013Vrancea

Incendiu la o statie de transformare | imaginea 1 Un incediu izbucnit la Staţia de transformare 110/20 kv Mărăşeşti i-a pus în alertă pe pompierii din Panciu. Aceștia au intervenit prompt pentru lichidarea incendiului.

Marți, 12 februarie a.c., în jurul orei 10.50, un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, la dispeceratul integrat ISU - Ambulanţă al județului Vrancea, anunţa producerea unui incendiu la Staţia de transformare 110/20 kv Mărăşeşti. Un echipaj din cadrul Staţiei de Pompieri Panciu, cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi un echipaj cu o autospecială de stins incendii din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mărăşeşti s-au deplasat imediat la faţa locului pentru localizarea şi lichidarea acestuia.

Incendiu la o statie de transformare | imaginea 2 La sosirea la locul intervenţiei, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum în interiorul unei clădiri, la două celule de câte 20 kv. Pompierii au acţionat cu operativitate, lichidând incendiul în aproximativ 10 minute, înainte ca acesta să se extindă la nivelul întregii clădiri. Din fericire, nu au fost persoane surprinse de incendiu, însă localităţile alimentate prin intermediul celor două celule au rămas fără curent electric până la remedierea de către echipele specializate ale societăţii de furnizare a energiei electrice a avariilor produse.

În urma incendiului au ars elementele combustibile ale celor două celule şi s-au degradat izolatorii ceramici, părţile conductoare de metal şi releistica aferentă. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că, cel mai probabil, evenimentul a fost provocat de un arc electric ce s-a produs la un întrerupător pe timpul exploatării.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.