Incendiu la un popas turistic din comuna Optași

Joi, 21 Februarie 2013Olt

Incendiu la un popas turistic din comuna Optasi | imaginea 1 Pompierii Stației Scornicești au intervenit în noaptea de 17 spre 18 februarie a.c., cu două autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă și un echipaj de prim ajutor, pe Drumul European 574, pe raza comunei Optași, pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit la un popas turistic.

Pompierii Stației Scornicești au intervenit în noaptea de 17 spre 18 februarie a.c., cu două autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă și un echipaj de prim ajutor, pe Drumul European 574, pe raza comunei Optași, pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit la un Popas Turistic. În momentul izbucnirii incendiului, proprietarul împreună cu un client și trei angajați se aflau în restaurant, dar incendiul a fost observat de un angajat al stației peco din apropiere care a sunat la 112.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la acoperișul construcției, o magazie de materiale și la două încăperi aflate în apropierea magaziei. În sprijinul pompierilor de la Scornicești a venit și o autospecială pentru lucru cu apă și spumă de la Detașamentul Slatina, dar și gupa operativă condusă de Prim Adjunctul Inspectorului Șef, mr. Adrian TĂNASE. Incendiul s-a propagat cu repeziciune, favorizat de elementele de construcție inflamabile (lemn și polistiren), la întregul stabiliment. S-a efectuat transport de apă în navetă de la sediul subunității din Scornicești și de la o societate comercială aflată în apropiere. Cu toate eforturile militarilor care au intervenit mai bine de șase ore pentru izolarea și lichidarea incendiului, au ars popasul turistic din lemn pe aproximativ 300 de mp, mobilierul din interior, instalația de aer condiționat, obiecte electronice și electrocasnice, obiecte de inventar, marfa depozitată în restaurant și au fost deteriorate tâmplăria din aluminiu și instalația de încălzire. Cauza probabilă a incendiului este în curs de stabilire. Nu au fost persoane rănite sau intoxicate cu fum.

Incendiu la un popas turistic din comuna Optasi | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.