Intervenţie pirotehnică

Miercuri, 27 Februarie 2013Călărași

Interventie pirotehnica | imaginea 1 În timp ce săpa în propria gospodărie, un cetăţean din municipiul Călăraşi a descoperit un proiectil exploziv de 180 de milimetri (muniţie rămasă neexplodată). Un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit prompt şi au înlăturat pericolul

Joi, 21 februarie a.c., ora 11.42, un echipaj de specialişti pirotehnişti din cadrul Detaşamentului de Pompieri Călăraşi s-a deplasat pe raza localităţii, pe strada Prunului, pentru ridicarea, asanarea teritoriului de muniţia rămasă neexplodată şi transportul unui proiectil exploziv de calibru 180 de milimetri. Respectivul proiectil exploziv a fost descoperit de către un cetăţean din municipiul Călăraşi, Ali G,, în timp ce săpa în propria curte. Pompierii militari au intervenit cu o autospecială şi au ridicat proiectilul exploziv de 180 mm, pe care l-au depozitat în vederea distrugerii.

Pompierii recomandă cetăţenilor, ca în momentul în care descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată, să anunţe de urgenţă organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă la numărul de urgenţă 112. De asemenea, cetăţenilor li se recomandă ca în astfel de cazuri să respecte următoarele măsuri: să nu mişte de pe locurile pe care se află elementele de muniţie descoperite; să nu desfacă şi să nu predea la operatorii economici (societăţile ce au ca obiect de activitate colectarea materialelor feroase), elemente de muniţie descoperite; să nu folosească elementele de muniţie descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; să nu lovească, să nu taie şi să nu demonteze elementele de muniţie descoperite; să nu folosească focul deschis în apropierea elementelor de muniţie descoperite.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.