Manevre periculoase și inconștiente

Miercuri, 13 Februarie 2013Bihor

Manevre periculoase si inconstiente | imaginea 1 Pompierii militari bihoreni au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit în urma unor manevre periculoase de încercare a evacuării aerului dintr-o butelie. Intervenția promptă a militarilor a înlăturat producerea unei tragedii de proporții.

În seara zilei de luni, 11 februarie a.c., în jurul orei 21.00, echipajele Detaşamentului 2 Pompieri Oradea au fost solicitate să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie situată în municipiu, pe strada Răspântiilor. Ajunşi la adresa indicată de apelantul numărului unic 112, pompierii militari au procedat la localizarea şi lichidarea incendiului, ce se manifesta violent la o baracă din cadrul gospodăriei, existând pericolul de propagare la locuinţă. Totodată ei au evacuat buteliile aflate în interior, înlăturând astfel riscul unei explozii.

În urma producerii evenimentului au ars acaretul din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 12 metri pătraţi, un dulap şi haine aflate în interiorul construcţiei afectate de flăcări. Acţionând cu operativitate, pompierii militari au reuşit să împiedice producerea unei deflagraţii şi propagarea incendiului la locuinţă, salvând în acest fel bunuri de o valoare considerabilă. De asemenea, echipajul de prim ajutor calificat din cadrul aceleiaşi subunităţi a acordat de urgenţă îngrijirile necesare proprietarului, în vârstă de 55 de ani, care, încercând să stingă flăcările, a suferit arsuri de gradul 2 pe aproximativ 3% din suprafaţa feţei. Cercetările efectuate la faţa locului au indicat drept cauză probabilă a evenimentului, efectuarea unor lucrări periculoase, constând în încercarea de a evacua aerul dintr-o butelie, ceea ce a dus la acumularea de gaze în interiorul barăcii în care, în momentul respectiv, funcţiona o sobă fără acumulare de căldură.

Manevre periculoase si inconstiente | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.