Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Gheorgheni a fost operaţionalizat

Miercuri, 13 Februarie 2013Harghita

SMURD Gheorgheni a fost operationalizat | imaginea 1 Sâmbătă, 2 februarie a.c., la sediul subunităţii din municipiul Gheorgheni, a avut loc ceremonialul de operaţionalizare a Echipajului de Prim Ajutor Calificat din cadrul Detaşamentului de Pompieri Gheorgheni.

Sâmbătă, 2 februarie a.c., în municipiul Gheorgheni, judeţul Harghita, a avut loc festivitatea de inaugurare a Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din localitate Gheorgheni, structură specializată de intervenţie în cadrul Detaşamentului de pompieri Gheorgheni, subunitate a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita.

Evenimentul, ce a adunat un numeros public, s-a desfăşurat în prezenţa ministrului apărării naţionale, d-l Mircea Duşa, a secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii, doctor Raed Arafat, a inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, general de brigadă dr. Ioan Baş, a prefectului judeţului Harghita, Adrian Jean Andrei, a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, d-l Sándor Petres, a primarului municipiului Gheorgheni, d-l János Mezei, a comenzii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita, precum şi a altor reprezentanţi ai instituţiilor publice locale şi judeţene.

SMURD Gheorgheni a fost operationalizat | imaginea 2 Aşadar, începând de sâmbătă, locuitorii municipiului Gheorgheni, cât şi cetăţenii din localităţile învecinate, beneficiază de serviciile rapide şi de calitate ale paramedicilor SMURD, care, după un curs de specialitate în ceea ce priveşte acordarea primului ajutor medical în situaţii de urgenţă, sunt pregătiţi să intre în lupta cu secundele, în nobila lor misiune de a interveni pentru salvarea semenilor noştri. Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Gheorgheni se alătură celor peste 230 de echipaje care funcţionează la nivel naţional şi are în dotare o autospecială de intervenţie de tip B2, încadrată de 12 paramedici–pompieri, deservind aproximativ 20.000 locuitori. Ambulanţa de tip SMURD marca VW a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita prin programul de reînnoire şi modernizare a parcului auto, derulat de Ministerul Sănătăţii, scopul operaţionalizării acestei substaţii SMURD fiind acela de a scurta timpul de răspuns la solicitările medicale.

Până la acest moment, pe raza judeţului Harghita funcţionează în cadrul subunităţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita cinci substaţii SMURD, în municipiile Miercurea-Ciuc, Odorheiu-Secuiesc, Topliţa şi în localitatea Corbu, iar începând de sâmbătă, şi în municipiul Gheorgheni. Intervenţiile la care este solicitat SMURD Harghita includ toate urgenţele ce pun în pericol viaţa persoanelor, cum ar fi: accidente rutiere, accidente de muncă sau casnice, stări de inconştienţă, stopuri cardiorespiratorii, suspiciuni de infarct, insuficienţe respiratorii acute şi nu în ultimul rând, accidente cu multiple victime. Încă de la înfiinţarea sa, SMURD Harghita şi-a dovedit eficienţa, intervenind prompt în ajutorul celor care aveau nevoie urgentă de asistenţă medicală, în peste 1760 cazuri.

SMURD Gheorgheni a fost operationalizat | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.