SMURD-ul, eficienţă maximă

Miercuri, 27 Februarie 2013Argeș

SMURD eficienta maxima | imaginea 1 SMURD Argeş şi-a început activitatea la 15 iulie 2008 şi deţine în prezent 8 ambulanţe tip B2 care funcţionează în Piteşti, Câmpulung, Curtea de Argeş, Costeşti, Mioveni şi Topoloveni. Din 2008 şi până în prezent, SMURD Argeş a participat la peste 15 000 de intervenţii pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi salvarea vieţii cetăţenilor judeţului.

Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) este un serviciu medical de intervenție rapidă din România. SMURD a luat fiinţă în Târgu Mureș în 1991, sub coordonarea medicului român de naționalitate palestiniană, Raed Arafat. SMURD Argeş şi-a început activitatea la 15 iulie 2008 şi deţine în prezent 8 ambulanţe tip B2 care funcţionează în Piteşti, Câmpulung, Curtea de Argeş, Costeşti, Mioveni şi Topoloveni. Din 2008 şi până în prezent, SMURD Argeş a participat la peste 15 000 de intervenţii pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi salvarea vieţii cetăţenilor judeţului.

SMURD eficienta maxima | imaginea 2 La data de 10 septembrie 2012, a fost inaugurat Centrul de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă (CFPDAMU) - regional, care are ca atribuţii pregătirea pompierilor militari în acordarea primului autor medical calificat şi certificarea acestora prin acordarea de competenţe ca paramedici.

Pe lângă aceste misiuni zilnice, echipa de profesionişti UPU-SMURD Argeş s-a implicat şi a desfăşurat o serie de activităţi în slujba comunităţii. În perioada 17-23.02.2013, un echipaj de trei paramedici cu o autospecială SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti a participat la Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din judeţul Braşov, alături de alţi reprezentanţi ai MAI pentru a asigura buna desfăşurarea a festivalului. Timp de şase zile echipajul SMURD Argeş a asigurat asistenţa medicală la Patinoarul Olimpic din Poiana Braşov.

SMURD eficienta maxima | imaginea 3

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.