Val de incendii la vegetație uscată

Duminică, 24 Februarie 2013Hunedoara

Val de incendii la vegetatie uscata | imaginea 1 Pompierii militari hunedoreni au început lupta cu incendiile la vegetație uscată. În numai 3 zile, subunitățile din Deva, Hunedoara, Orăștie, Baru și Ilia au intervenit pentru stingerea incendiilor în nu mai puțin de 16 astfel de situații. Peste 12 ha de teren au fost cuprinse de flăcări.

În perioada 22-24 februarie, peste 70 de pompieri, ai gărzilor de intervenție din Deva, Hunedoara, Orăștie, Baru și Ilia, au acționat pentru limitarea propagării și stingerea a 16 incendii de vegetație uscată.

Arderile s-au manifestat la vegetația uscată de la marginea localităților Deva, Pui, Băiești, Romos, Orăștie, Ilia, Șoimuș, Răcăștie, Sântuhalm, Batiz și Spini. În total, au fost afectate peste 12 hectare de teren acoperite cu resturi vegetale. Pentru stingerea incendiilor s-a acționat cu echipamente specifice acestui tip de intervenție și, acolo unde terenul a permis, s-a acționat cu autospecialele cu apă și spumă.

Val de incendii la vegetatie uscata | imaginea 2 Incendiile de vegetație uscată nu au afectat litiera de pădure sau fondul forestier însă s-au propagat cu repeziciune, favorizate de vântul care a suflat cu putere, în special în cursul zilei de sâmbătă.

Cel mai probabil, incendiile de vegetație uscată au fost generate de folosirea flăcării deschise în vederea igienizării terenurilor agricole.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.